Vlasinski susreti – šansa za seoski turizam

Međunarodni naučni skup Vlasinski susreti pokrenuli su 1995. godine Zavod za proučavanje sela i Srpsko udruženje za sociologiju sela i poljoprivrede. Namera je bila da se susretanjem stručnjaka iz više naučnih oblasti, njihovim proučavanjem i promišljanjem da doprinos saznavanju problema sela uopšte (naravno, prvenstveno onog u Srbiji) i doprinese njihovom rešavanju.

Pokretač Susreta i predsednik Zavoda za proučavanje sela, prof. dr Đura Stevanović, locirao je susretanja u opštini Vlasotince (svake godine u drugom selu), upravo sa namerom da se posebna pažnja u naučnim istraživanjima obrati na ovo područje (koje je, inače, njegov zavičaj), sve sa željom da se problemi tranzicije temeljnije istraže i predlože načini za njihovo rešavanje. Samim tim možemo da organizujemo privatni smeštaj za učesnike skupa i na taj način napravimo prvi i odlučujući korak ka razvoju seoskog turizma u našoj opštini.

 

Na stručnim predavanjima je prisutno mnogo profesora ali i publike koja nakon predacanja aktivno učestvuje u razgovoru sa eminentnim stručnjacima.

Svake godine medijski pratimo ovu manifestaciju koja je sve posećenija i vlada veliko interesovanje posetilaca širom Srbije, što ovom skupu daje još jedan epitet – turistički, te tako moramo iskoristiti tu čast da se susreti održavaju baš u našoj opštini i da svemu tome pridamo još veći značaj nego do sada.

Tekst je deo projekta koji sufinansira opština Vlasotince. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

 

Objavljeno: 01.11.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca