Vlasotinačka biblioteka – dama od 105 leta

Narodna biblioteka “Desanka Maksimović” proslavila je danas 105.rođendan. U okviru višednevne manifestacije Dani biblioteke danas je otvorena izložba starih radova slikara i grafičara Miodraga Nagornog, koji su se nalazili u depou biblioteke.

– Vlasotinačka biblioteka danas – to je 50.000 naslova koji su elektronski popisani i još 10.000 njih čija je obrada u toku, to je izdavaštvo jer naš znak stoji iza 30 naslova, to je legat Miodraga Nagornog, digitalizacija i 1000 čitalaca – rekao je v.d. direktora ove ustanove kulture Srba Takić.

Najmlađi i najstariji članovi, petogodišnja Dunja Petković i 76-godišnja Marija Karuović dobile su zahvalnice.

– Ja pozajmim knjigu iz biblioteke, a mama mi čita – kaže mala Dunja. U program su učestvovali hor OŠ “Siniša Janić” I članovi literarne sekcije Gimnazije “Stevan Jakovljević”.

Juče je otvorena izložba Staro Vlasotince na fotografijama, a predstavljen je i 7.broj časopisa Naše Vlasotince. Za sutra je predviđeno gostovanje Kluba ljubitelja knjige “Majdan” iz Kostolca, a u petak otvaranje izložbe sa radionice Stihovi iz Desankinih šešira I predstavljanje knjiga Vesela veštica Nika Lele Stojanović i Misli na razdeljak, autora Milka Stojkovića.

 

Objavljeno: 17.05.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca