Vlasotinačka biblioteka se nesebično priključila humanitarnim akcijama

Akcije prikupljanja sredstava za lečenje u poslednje vreme sve su učestalije. Kako država ne postiže da pomogne svima, ljudi su se počeli samoinicijativno udruživati i počelo je sa osnivanjem raznih humanitarnih organizacija. U njima učestvuje hiljade i hiljade pojedinaca bez kojih se ove akcije ne bi ni mogle zamisliti. Naravno, potpuno besplatno.

U razgovoru sa našom sugrađankom, Zoricom Buđić, koja se već duži vremenski period bavi humanitarnim radom, saznali smo i neke pojedinsti bitne za bavljenje ovim radom. Naime Zorica ima saradnju sa fejsbuk grupom „Budi human – Humanitarne licitacije“ gde sav prihod ostvaren na licitacijama ide direktno na račun korisnika 3 humanitarne oganizacije: Budi human, Podrži život i Pokreni život. Knjige i druge predmete postavlja na licitaciju, a kada se predmet proda, kupac je dužan da pošalje dokaz o uplati na žiro račun korisnika fondacije, a onda mu se, nakon provere administratora, predmet šalje na adresu.

Odličnu saradnju, u poslednjem periodu, ostvarila je sa bibliotekom „Desanka Maksimović“ iz Vlasotinca. Naime, zaposleni biblioteke, u dogovoru sa Direktorom Srbom Takićem, odlučili su da izvrše reviziju naslova koje biblioteka poseduje, te da određene knjige proslede u humanitarne svrhe.

-Prodajom knjiga putem „Humanitarne knjižare“ prikupljaju se novčana sredstva za decu koja su članovi fondacije „Budi human“. Do sada je prodato knjiga u vrednosti od preko 40.000 dinara a novac je uplaćen članovima fondacije. Naravno, ovom humanom činu još uvek nije kraj, knjiga za donaciju još uvek ima i neke će tek biti u prodaji, tačnije na licitaciji. Ovim putem želim da se zahvalim zaposlenima biblioteke Slađani Živković, Tatjani Miladinović, Jeleni Milenković, Lidiji Čočić, Aleksandru Nikoliću i direktoru biblioteke Srboljubu Takiću na njihovom nesebičnom zalaganju-u jednom dahu nam je rekla Zorica.

Stranica „Budi human – Humanitarne licitacije broji trenutno preko 327.000 članova a cilj grupe je, da kroz licitacije, poveže ljude dobre volje i korisnike humanitarnih organizacija u cilju bržeg prikupljanja potrebnih sredstava za lečenje.

Narodna biblioteka „Desanka Maksimović“ otvorena je još davne 1912. godine i postoji sve do danas. Sa svojim fondom od preko 60.000 naslova oduvek je predstavljala intelektualno stecište mnogih Vlasotincana. Od školaraca pa do penzionera svi su pronašli svoje mesto pod njenim literarnim nebom.

 

Objavljeno: 01.09.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca