Vlasotinačka laboratorija dobila novi aparat za biohemijsku analizu

Vlasotinački Dom zdravlja je za potrebe laboratorije obezbedio novi aparat za biohemijsku analizu krvi, koji je po rečima direktorke Milene Stanković – Mitrović, bio neophodan ovoj službi.

– Biohemijski analizator je neophodan za normalno funkcionisanje laboratorije. Aparat koji smo do sada korisili star je više od 15 godina i često se kvario, pa smo bili primorani da upućujemo naše pacjente u Leskovac. Zahvaljujući pomoći i podršci lokalne samouprave nabavili smo nov aparat. Na ovom aparatu može da se uradi 400 analiza na sat, za razliku od postojećeg na kome je moglo da se uradi 250 analiza. U slučaju većih epidemija može da se urade i oko 600 analiza. Iako su laboratorijske analize zakazuju, svi pacijenti koji dođu u toku dana se prime, nijedan pacjent se ne vraća. U proseku dnevno oko 100 pacjenata koristi usluge naše laboratorije, a znamo da su analize krvi neophodne u dijagnostici. Novim aparatom analize će se raditi brže“ – rekla je Milena Stanković Mitrović, direktor vlasotinačkog Doma zdravlja.

Vlasotinački Dom zdravlja i lokalna samouprava imaju veoma dobru saradnju. Opština Vlasotince spada u retke opštine koje za zdravstvo izdvajaju mnogo više sredstava od većine drugih.


– Iako je naša opština razuđena svesni smo činjenice da svi naši građani, ma u kom delu opštine da žive moraju da imaju dobru zdravstvenu zaštitu, a istovremeno i materijalni uslovi rada Doma zdravlja moraju biti bolji. Shvatajući značaj zdravstvene zaštite građana naša opština spada red opština u Srbiji koje iz sopstvenog budžeta izdvajaju više sredstava. Mi ćemo to i u buduće činiti, narovno u okviru mogućnosti koje nam budžet dozvoljava kako bi smo još više poboljšali zdravstvenu zaštitu naših građana – rekao je Zoran Todorović, predsednik opštine Vlasotince.

Po njegovim rečima Ministarstvo zdravlja obezbediće sredstva za nabavku utrazvučnog aparata, čija je vrednost oko tri miliona dinara, dok će opština izdvojiti sredstva za kupovinu još nekog aparata kako bi Dom zdravlja funkcionisao po svim standardima.

Inače , vrednost aparata za biohemijsku analizu je oko tri ipo miliona dinara.
 

Objavljeno: 04.11.2016 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca