Sport » Vlasotinačke fudbalerke zaboravljene

Vlasotinačke fudbalerke zaboravljene

Davno obećana sportska oprema za fudbalske klubove Vlasotinačkog fudbalskog saveza i Jablaničkog okruga najzad je stigla i podeljena je na prigodnoj svečanosti u Leskovcu kojoj su prisustvovali Slaviša Kokeza, predsednik, Savo Milošević, potpredsednik i drugi čelni ljudi Fudbalskog saveza Srbije kao i Novivca Tončev, predsednik FSRIS, Dragan Stojiljković,predsednik FSJO, Radovan Stanković, predsednik vlasotinačkog fudbalskog saveza… Komplete sportske opreme u kojima se nalaz garnitura dresova i po pet fudbalskih lopti predstavnici klubova su dobili iz ruku Save Miloševića, proslavljenog fudbalera Partizana i reprezentativca.

Komplete sportske opreme od klubova sa područja OFS Vlasotince dobili su Vlasina, Budućnost iz Orašja, Jedinstvo iz Šišave, Polet iz Stajkovca, Mladost iz Batulovca i Gradac iz Konopnice ali ne i ŽFK Rosulja 2014.

U teškoj materijalnoj situaciji u kakvoj se nalaze klubovi svaka pomoć dobro dođe, ovi kompleti jesu simbolični ali možda više znače na moralnom planu da se klubovi ne osete odbačenim nego da ipak neko misli i na njih možda i više od nekih lokalnih samouprava koje ih smanjenjem finansijske pomoći sve više guraju u zaprećak.

– U ovoj akciji Fudbalskog saveza Srbije oprema je data svim klubovima sa područja Jablaničkog okruga osima ženskom fudbalskom klubu Rosulja što predstavlja veliku nepravdu. Na traženje FSJO da dostavim spiskove klubova za dodelu opreme uvrstili smo i ženski klub. Kako i zašto mlade vlasotinačke fudbalerke nisu dobile opremu, ako je ona dodeljena Lavicama iz Leskovca i nekim privatnim školama fudbala, zatražio sam objašnjenje od FSJO, dali je u pitanju greška ili namera videćemo i tražimo da se za naš klub nabavi i dodeli oprema kakvu su dobili ostali fudbalski kolektivi – jasan je i odlučan Radovan Stanković, predsednik FSJO.

Iako su se već čule neke primedbe na kvalitet dodeljene opreme u Jednistvu iz Šišave su zadovoljni i zahvalni FSS na pomoći. Istog popodneva testirali su lopte koje su dobili na komšijskom derbiju sa Poletom iz Stajkovca u kome su trijumfovali sa 3 : 0.

 

Objavljeno: 08.05.2017 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca