Vlasotinačke rukometašice prve

Ženski rukometni klub „Vlasotince“ na sjajan način završio je prvenstvo u Drugoj rukometnoj ligi „Morava“. Osvojena je šampionska titula u veoma jakoj konkurenciji  ženskih klubova i sa dugom tradicijom iz gradova , kao što je Jagodina, Vranje, Negotin i Niške Banja. Od jeseni vlasotinačke rukometašice igraće u Prvoj ligi Srbije „Istok“. Iskusni rukometni strateg Spiridon Bošković sa svojim saradnicima znao je da majstorski vodi ekipu, naročito u prolećnoj sezoni, i da je dovede na pobednički pijadestal, na radost navijača kluba.

– Ovo je zaista podvig za koji su najzasluženije igračice i njihovi treneri. Uspeli  smo da nadoknadimo zaostatak iz jesenje sezone i da na gotovo briljantan način okončamo prolećnu sezonu, jer je naša ekipa uspela da iz svih sedam prolećnih utakmica izađe kao pobednik, i uz to naša ekipa postigla je najviše golova od svih svojih rivala – kaže očigledno zadovoljan i srećan predsednik kluba Milan Vidosavljević, koji je, sa svojim saradnicima,  mnogo učinio u stvaranju pravog ambijenta  za rad u samom klubu.

Imali ste uspeha i u kup takmičenju ?

– Da. I postigli smojedan od najvećih uspeha u istoriji kluba. Naše rukometašice došle su do polufinala kupa za „Istok“, ali članice Super lige rukometašice Jagodine bile su preveliki zalogaj za našu mladu i neiskusnu ekipu, i u tom meču, gde su pružile snažan otpor, ipak, su položile ortužje.

Imate li u takmičarskom pogonu i mlađe selekcije ?

– Svesni smo da bez rada u mlađim selekcijama nema ni stvaranja sopstvenog igračkog kadra, i zbog toga jedna selekcija kluba igra u Ligi mlađih kategorija. I to se pokazalo kao pravi potez, jer odatle su u prvi tim pristigle mlađane Sandra Stanković, Simona Cvetković, Jelena Todorović i Lena Nikolić.

Koje igračice su bile perjanice u igri ekipe?

– Miljana Grozdanović prošle godine bila je sportiskinja grada u ženskoj konkurenciji, dok je Aleksandra Milenković najbolji strelac, a odličan učinak imale su i Jovana Nikolić, Marina Stamenković, Katarina Trajković i Anđela Cvetković. Zbog obaveza na fakultetu u Novom Sadu puno nam je nedostajala Zorica Ranđelović, a zbog porodiljskog i trudničkog bolovanja iz ekipe su bile odsutne Jovana Krstić i Milica Ranđelović.

Pare su i vama verovatno problem. Kako se u tom delu snalazite?

– Sastavljamo jedva kraj sa krajem. Svesni smo sveopšte krize koja danas je sve prisutnija u svim segmentima društva  i tako gledamo da dobijena sredstva usmeravamo u prioritetne obaveze. Finansisjka sredstva u klub  sada stižu na osnovu zakonski propisanih uslova, a kako smo ušli u veći rang, to će klub imati veće troškove za takmičenje i putovanja. Pozivamo sponzore da nam pomognu u okviru svojih mogućnosti, i svaki dinar bio bi nam dragocen – kaže na kraju razgovora „alfa i omega“ ŽRK „Vlasotince“, Milan Vidosavljević.

U godini uspeha treba pored igračica na terenu spomenuti i imena onih koji su bili van terena,  a nije se moglo bez njih i njihove pomoći. Pobedničkim brodom je kormilario predsednik Milan Vidosavljević, treneri Spiridon Bošković, Aleksandar Cecić, Zoran Popović, i vrednim i neumornim članovima uprave šarmantnim damama Vasilija Petrović, Ružica Nikolić, Dragana Grozdanović, Nataša Davinić, i Biljana Marinković.


Na revijalnoj utakmici sa ekipom iz Lebana, Jovica Pavlović uručio pehar.

Dugodišnji rukometni radnik Jovica Pavlović iz Leskovca, pre početka prijateljske revijalne utakmice sa RK „Radan“ iz Lebana uručio je pobednički pehar vlasotinačkim rukometašicama, a prisutna publika frenetičnim aplauzom  pozdravila je šampionsku ekipu vlasotinačkih rukometašica.


 

Objavljeno: 01.06.2017 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca