Vlasotinački bokseri ostvarili dobar rezultat na prvenstvu jugoistočne Srbije

Pojedinačno prvenstvo jugoistočne Srbije u boksu za 2021.godinu održano je 24.04. i 25.04.2021.godine (subota i nedelja), u SRC „Dubočica“ u Leskovcu. Na ovogodišnjem prvenstvu prijavilo se 93 takmičara iz 21 kluba sa prostora jugoistočne Srbije. Boksovalo se dva dana bez publike, na veliku žalost ljubitelja plemenite veštine, zbog pandemije virusa Covid-19.

Bokseri bokserskog kluba „Arena“ iz Vlasotinca ostvarili su dobar rezultat osvojivši ukupno 4 medalje, tri zlatne i jednu bronzanu, kao i pehar za najboljeg juniora na prostoru jugoistočne Srbije. Za najboljeg juniora prvenstva proglašen je Milan Stanojević, omladinski reprezentativac Srbije u boksu. Osvajači zlatnih medalja i šampioni jugoistočne Srbije za 2021.godinu su: Ognjen Bidžić, Jovan Dimitrijević i već pomenuti Milan Stanojević, dok je bronzanu medalju u konkurenciji seniora osvojio Nemanja Mitrović.

-Prezadovoljni smo rezultatima koje smo ostvarili na prvenstvu. Osvojene medalje su rezultat dugogodišnjeg rada trenera i boksera našeg kluba. U današnje vreme je veoma teško obezbediti kontinuitet u radu, jer smo nekoliko puta morali da dajemo pauze u trenažnom procesu zbog uvođenja vanredne situacije. U narednom periodu naše borce očekuje prvenstvo Srbije koje će se održati krajem maja u Lazarevcu, kao i nekoliko kola regionalne lige. Raduje nas to što je selektor omladinske reprezentacije Srbije g. Vasiljević potvrdio učešće Milana Stanojevića na predstojećem Evropskom prvenstvu, koje će se održati u Gruziji. Poziv selektora smo dobili, tako da će Stanojević posle državnog prvenstva otići sa ostalim reprezentativcima Srbije na pripreme za Evropsko prvenstvo, rekao je Milan Jović, trener bokserskog kluba „Arena“ iz Vlasotinca.

 

Objavljeno: 27.04.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca