Vlasotinački kadeti osvojili pet medalja u Paraćinu, Anđela Dinić ukupni pobednik turnira

Na 25. Kadetskom festivalu Šahovskog saveza Centralne Srbije koje je održano u Paraćinu od 16. do 19. februara naši mladi šahisti i članovi ŠK Vlasotinca zabeležili su odlične rezultate. Naš klub i grad su uspešno predstavljali: Anđela Dinić, Mihailo Momčilović, Hana Dimanić, Pavle Kuculović i Marko Stanković.

U omladinskoj konkurenciji, gde je učestvovalo jedanaest šahistkinja, Anđela Dinić je osvojila prvo mesto u konkurenciji do 18 godina u svojoj grupi, ali je takođe i ukupni pobednik turnira u ženskoj konkurenciji i donosi nam dve zlatne medalje.

Mihailo Momčilović je u konkurenciji 32 omladinaca zauzeo drugo mesto u konkurenciji do 16 godina ali i treće mesto u ukupnoj tabeli omladinaca i donosi srebrnu i bronzanu medalju.

U grupi devojčica do 12 godina, kojih je bilo deset, Hana Dimanić je završila na deobi drugog i trećeg mesta ali je zbog dodatnih kriterijuma na kraju osvojila bronzanu medalju.

U veoma jakoj grupi dečaka do 14 godina, kojih je bilo 31, Marko Stanković je bio na kraju osamnaesti, a Pavle Kuculović dvadeseti.

Najboljih deset u svakoj grupi obezbedili su plasman na državno prvenstvo koje će se održati od 8. do 16. aprila, ali za sada još uvek nije odlučeno gde će se ono održati. Na turniru je ukupno učestvovalo 150 takmičara sa teritorije Centralne Srbije.

Čestitamo našim najmlađim šahistima na uspehu i nadamo se da će i u narednom periodu beležiti ovakve rezultate i donositi nove medalje u Vlasotince.

 

Objavljeno: 19.02.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca