Vlasotinačkoj Gimnaziji priznanje za kvalitet sprovedenih projekata

Tri projekta koje učenici vlasotinačke gimnazije “Stevan Jakovljević” realizuju u saradnji sa školama iz inostranstva dobila su nacionalne oznake za kvalitet koje dodeljuje Nacionalni tim za podršku Fondacije Tempus i eTwinning. Reč je o projektima “I has a grammar”, gde je partnerska škola iz Španije, “Walk in my shoes” (tu je partnerska škola iz Mađarske) i “Teacher for a day” koji se realizuje u saradnji sa partnerskim školama u Italiji, Poljskoj, Turskoj i Mađarskoj. Za svoj rad, posebne diplome dobilo je 38 učenika trećeg i četvrtog razreda, kao i ljihov mentor prof. Biljana Pipović.

-Iako smo na raspustu, sve nas i učenike i profesore, obradovala je vest iz Beograda da smo za svoj rad na međunarodnim projektima dobili priznanje u vidu nacionalnih oznaka za kvalitet – kaže mentor i profesor Pipović.

Po mišljenju Nacionalnog tima za podršku, projekti vlasotinačkih gimnazijalaca bili su dobro organizovani, aktivnosti su bile kreativne i odlično uklopljene u redovnu nastavu, učenici motivisani, a postignut je i visok stepen interaktivnosti i saradnje sa vršnjacima iz drugih zemalja.

Vlasotinačka gimnazija realizuje projekte u saradnji sa partnerskih školama u inostranstvu od 2015.godine, a uskoro će početi realizacija, po rečima prof.Pipović, najozbiljnijeg projekta takve vrste, nedavno odobrenog KA2 projekta u okviru ERAMUS programa. Tu će učestvovati pet škola iz četiri zemlje, Poljske, Srbije, Turske i Italije, a projekat nosi naziv “Licem u lice – međuljudski odnosi u eri interneta i društvenih medija”.

-Ideja nam je bila da ovim projektom pokažemo mladim ljudima kako da koriste internet i društvene mreže na pravi način – kao način da se poboljša komunikacija licem u lice, a ne da se zameni – ističe prof. BIljana Pipović

Pored nacionalnih oznaka za kvalitet sprovedenih projekata, vlasotinačka gimnazija je ranije dobila i sedam evropskih oznaka koje dodeljuje Evropska komisija za obrazovanje sa sedištem u Briselu.

 

Objavljeno: 09.08.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca