Vlasotinčanin doneo prvu pobedu Srbije na Evropskom prvenstvu u boksu

Danas je na Evropskom prvenstvu u boksu, koje se održava u Tbilisiju glavnom gradu Gruzije, nastupilo 5 boksera iz Srbije. Bokser iz Vlasotinca Milan Stanojević ostvario je prvu i za sada jedinu pobedu Srbije na Evropskom prvenstvu. Stanojević je u kategoriji do 59kg savladao protivnika iz Jermenije Manukyan Artaka, i to jednoglasnom odlukom sudija. Ostalih 4 reprezentativaca Srbije koji su danas nastupali izgubili su svoje mečeve, tako da je dalje prošao samo “orlić” iz Vlasotinca.

U daljem takmičenju Milan Stanojević će se 07. avgusta boriti sa Engeskim reprezentativcem Anthony Connorsom, koji je danas bio bolji od reprezentativca Ukraine.

“Zadovoljan sam kako je Milan danas boksovao. Prvi meč na ovako velikom takmičenju je svakako najteži i drago mi je da je naš reprezentativac uspeo da se izbori sa tim pritiskom. Nadam se da će u narednom meču još bolje boksovati, jer se sastaje sa reprezentativcem Engleske, koji je danas pokazao izuzetnu tehniku i hrabrost u meču sa Ukrajincem.


Milan Jović i Milan Stanojević

Smatram da Stanojević može osvojiti neku od medalja na Evropskom prvenstvu ukoliko pokaže sav svoj talenat i hrabrost u meču protiv Engleskog reprezentativca. Nadam se da će Stanojević imati svoj dan i da će u narednom meču pobediti Engleza, koga smatraju za favorita na Evropskom prvenstvu u kategoriji do 59kg“, rekao je Milan Jović, trener bokserskog kluba „Arena“ iz Vlasotinca.


 

Objavljeno: 05.08.2019 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Led Bilbord u centru Vlasotinca

    NOVO !!! NOVO !!! NOVO !!!
  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca