Vlasotinčanin Stevan Stamenković najavljuje dobru igru na svetskom šampionatu u odbojci

Vlasotinački trener Stevan Stamenković, koji je trenutno član odbojkaškog kluba Dubočica iz Leskovca, pozvan je od strane čelnika odbojkaškog saveza Srbije da se, kao član stručnog štaba, priključi pripremama kadetske reprezentacije Srbije za predstojeće Svetsko prvenstvo koje će se održati u Meksiku od 20-29. septembra 2021. Stamenković je, kao prvi kondicioni trener, zadužen za fizičku spremu. Vlasotinački stručnjak se pobrinuo da odbojašice, koje dolaze iz cele Srbije, gde se radi po različitim sistemima treninga snage i kondicije, nastupaju kao jedna celina.

-Velika je čast, ali i obaveza, biti član stručnog štaba na reprezentativnom nivou. Nadam se da sam opravdao njihovo poverenje i da naše reprezentativke ulaze spremne u kvalifikacijama, što već pokazuju i prvi rezultati – kazao je u razgovoru za Infodesk trener Stamenković.

Pre dva dana Srbija je zabeležila pobedu nad Poljskom, a danas nad Kamerunom tako da je obezbedila sigurno mesto u osmini finala, a sutra u 03:00h po našem vremenu iga protiv Kanade. Srbija se na ovom šampionatu nalazi u prvoj A grupi od mogućih četiri i to sa ekipama Poljske, Kanade, Kameruna i domaćinom šampionata Meksikom.

“Najteži deo priprema proveli smo na Divčibarama u trajanju od 1. do 16. septembra 2021. godine. U tom periodu imali smo vrhunske uslove za rad. Uveren sam da smo te uslove maksimalno iskoristili za pripremu našeg Nacionalnog tima.” – kaže Stamenković.

Pod vođstvom selektora Jove Cakovića ova selekcija ostvarila je odlične rezultate, 2020. godine osvojila je treće mesto na Evropskom prvenstu.

 

Objavljeno: 22.09.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca