Vlasotince: Otkazana Javna rasprava se pretvorila u protest

Oni koji su se spremali da prisustvuju javnoj raspravi o Studiji o proceni uticaja na zaštitu životne sredine projekta MHE Besko u Vlasotincu, danas su protestovali ispred opštine jer je rasprava zakazana za 17. avgust, dan pre održavanja – otkazana.

U saopštenju lokalne samouprave se navodi da je rasprava otkazana iz „objektivnih razloga“ od kojih nijedan nije naveden, te da investitor „Water green energy“ Kumarevo i obrađivač studije firma EKOlogika URBO iz Kragujevca ne mogu da prisustvuju raspravi.

U neformalnom građanskom pokretu „Bitka za Vlasinu“ kažu da mnogi nisu videli obaveštenje lokalne samouprave od 17. avgusta da se rasprava odlaže te su došli na Javnu raspravu u zakazanom terminu. Mnogi sumnjaju da je ovo samo kupovina vremena i da se iza ovog odlaganja krije nešto mnogo ozbiljnije.

„To obaveštenje je kasno objavljeno u medijima i na sajtu opštine tako da ga mnogi nisu videli jer ima i onih koji žive u selima i nemaju internet. Mi smo neke obaveštavali, do nekih nismo mogli da dođemo, pa su građani umesto na raspravi protestovali ispred sedišta opštine“, kazao je za JuGmediu Bojan Kostić iz ovog udruženja.

Na kraju su se građani mirno razišli uz obećanje da će ih sledeći put biti mnogo mnogo više.

Foto: Bojan Kostić.

 

Objavljeno: 17.08.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca