Uskršnji vašar rukotvorina 2017

Na tradicionalnom Uskršnjem vašaru proizvoda koje su napravila deca ometena u razvoju, svoje rukotvorine danas je izložilo 29 dece koja koriste usluge dnevnog boravka i pomoći u kući u okviru Centra za decu i omladinu.

Ovaj centar radi pri Centru za socijalni rad opština Vlasotince i Crna Trava .

– Resorno ministarstvo je za usluge socijalne zaštite u 2017.godini za naše dve opštine izdvojilo šest miliona dinara, što je za 70% više u odnosu na 2016.godinu kada je opredeljeno tri i po miliona – rekao je ovom priliko direktor Centra za socijalni rad Momčilo Ignjatović.

Sav prihod sa današnjeg vašara ide u humanitarne svrhe i usmeren je na unapređenje kvaliteta života dece ometene u razvoju. Prema rečima organizatora, planiran je odlazak dece u manastir Lipovac, kao i letnji izlet u akva park u Soko Banji.

Uskršnjem vašar je već postao tradicija i posećeniji je iz godine u godinu. Manifestacija bi trebala da bude i jedan od turističkih potencijala naše opštine, jer povećanjem broja posetilaca povećala bi se i prodaja dečjih rukotvorina što bi veoma pomoglo u postizanju kvaliteta uslova za život dece ometene u razvoju.

 

Tekst je deo projekta koji sufinansira opština Vlasotince. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

 

Objavljeno: 13.11.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca