Vlastotince proglasilo kralja ajvara!

Juče je u Vlasotincu počela četvrta sezona najvećeg gurmanskog karavana na Balkanu, a ekipa „Sve si umemo“ pobednik je prvog kvalifikacionog takmičenja „Izađi mi na teglu“! Karavan je dobio svog prvog finalistu koji će se u velikom finalu u Sokobanji boriti za titulu kralja ajvara za 2017. godinu.

„Mi smo došli po pobednički pehar ali nismo očekivali da će nam nagrada i priznanje da smo najbolji u Vlasotincu doneti toliko zadovoljstvo pogotovo zato što ćemo imati tu čast da predstavljamo svoj grad na finalnom takmičenju u Sokobanji koje će okupiti sve pobednike.“ – kaže kapiten ekipe, Miljana Išljamović.

U jakoj konkurenciji drugo mesto osvojila je ekipa “Darovi Lužnice”, dok je treće mesto pripalo ekipi “Baš baš”.

„Vlasotinčani su poznati kao izuzetno vredni ljudi ali ovaj put su prevazišli sami sebe. Sve ekipe su završile takmičenje u rekordnom roku, a do 17 h smo već imali proglašenu prvu kraljicu ajvara u ovoj sezoni! Atmosfera je bila zaista sjajna, a među takmičarima je vladao onaj pravi zdravi takmičarski duh– navodi jedan od organizatora manifestacije Ljiljana Vukotić.

Za izbor pobednika zadužen je bio stručni žiri u sledećem sastavu: Zlata Ivanović, profesionalna kuvarica i predsednica žirija, Milan Petković – pravnik i proizvođač zimnice „Plodovi Vlasine“ i Nebojša Stojanović – tehnolog.

Pobednici su osvojili Smeerevac S7 iz linije MBS Milan Blagojević Smederevo i direktan plasman u veliko finale.

Karavan “Izađi mi na teglu” nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na putu do finala obići će 30 gradova širom Srbije.

Nadmetanje za najbolji ajvar u Srbiji se nastavlja!

 

Objavljeno: 26.08.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca