Voda stiže u jutarnjim satima

U vlasotinačkom “Vodovodu” kažu da se do ponoći očekuje uspostavljanje redovne proizvodnje vode, a nakon provere fizičko-hemijskih parametara i redovna distribucija kroz vodovodnu mrežu.

-To znači da bi građani do ranih jutarnjih sati trebalo da dobiju vodu, ali da se ona, po preporuci ZZJZ Leskovac, treba da koristi u tehničke svrhe, do zvanične potvrde njene ispravnosti – kaže v.d.direktora JKP Vodovod u Vlasotincu Zvonko Ilić i dodaje da se jedna cisterna nalazi u centru grada, a da će od ponedeljka 6.februara biti obezbeđena i druga cisterna.

Prekidi u vodosnabdevanju u Vlasotincu česti su kada su padavine obilne ili kada dođe do naglog topljenja snega i zamućenja reke. Problem bi , prema rečima nadležnih, rešilo dovođenje reke Rastavnice do vodozahvata. “Srbijavode” su prošle godine dale pozitivno mišljenje za korišćenje ove reke za vodosnabdevanje, a idejni projekat dovođenja Rastavnice do vodozahvata je u završnoj fazi.

-Radovi mogu da se izvode tokom leta, kada vodostaj bude bio nizak – kaže Ilić.


Opravdanost dovođenja Rastavnice do vodozahvata pokazuje i fotografija sa čašama, na kojoj su uzorci Ljuberađe, Vlasine i Rastavnice uzeti danas u 11 sati kada je došlo do prekida u vodosnabdevanju. Čaša sa najmanje mutnom vodom je ona u kojoj se nalazi uzorak reke Rastavnice, objašnjavaju u vlasotinačkom “Vodovodu”. Na prvoj fotografiji je ušće Ljuberađe u Vlasinu kod Svođa, u trenutku prekida vodosnabdevanja.


 

Objavljeno: 05.02.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca