Za idejno rešenje centralnog gradskog trga u Vlasotincu nagrada 100.000 dinara

Opština Vlasotince raspisala je javni konkurs za idejno rešenje uređenja Trga oslobođenja i platoa ispred zgrade opštine. Namera je da se osmisli prostor koji će predstavljati glavni gradski trg, sa pešačkom zonom koja će nastati spajanjem platoa i gradskog parka. Ponuđena rešenja treba da sadrže osvetljenje spomenika i fontane podnim sijalicama, uz poštovanje uslova Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture. Pravo da učestvuju imaju sva fizička i pravna lica koja poseduju stručno znanje u oblasti arhitekture I građevinarstva. Idejni tvorac najboljeg rešenja dobiće novčanu nagradu od 100.000 dinara, predviđeno je konkursom koji traje do 30. marta i može se naći na sajtu opštine.

– Komisija sastavljena od stručnjaka, arhitekata i inženjera, daće konačno mišljenje i ono će biti uklopljeno u urbanistički projekat za trg ispred zgrade opštine. Uslediće izrada projekta za izvođenje radova i nadamo se realizaciji i ove godine – kaže predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

On dodaje da će se u drugoj polovini godine sređivati i fasada zgrade opštine.

– Projekat je urađen na inicijativu Vlade Republike Srbije, a u cilju povećanja energetske efikasnosti. Planirana je zamena stolarije i termoizolacija – kaže Todorović.

Vrednost ovog projekta je oko 29 miliona dinara.

 

Objavljeno: 11.03.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca