Za vreme vanrednog stanja bilo je 114 zaraženih, u dve nedelje novembra 89

Proteklog vikenda, na području vlasotinačke opštine, inspektori su u saradnji sa policijom kontrolisali ugostiteljske objekte i utvrdili nepravilnosti u jednom od njih u kome je bilo organizovano slavlje. Protiv vlasnika će biti preduzete zakonom propisane mere, kažu inspektori.

Načelnik Opštinske uprave Marjan Stanković je po nalogu opštinskog štaba angažovao dva inspektora i četiri komunalna redara iz reda zaposlenih i u saradnji sa policijom pojačao kontrolu primene mera uvedenih nakon proglašenja vanredne situacije.

Predsednik opštine Bratislav Petrović napominje da je vanredna situacija uvedena na 14 dana, ali da će biti produžena ako bude bilo potrebe, odnosno ukoliko broj zaraženih ne bude počeo da opada.

-Situacija na području opštine i dalje nepovoljna, što pokazuju podaci. Za vreme vanrednog stanja tokom proleća, u vlasotinačkoj opštini bilo je 114 zaraženih, a u dve nedelje novembra taj broj je dostigao 89. Od toga, samo proteklog vikenda registrovana su 23 nova slučaja osoba zaraženih korona virusom. Krajnje je vreme da se svi počnu dap oštuju mere – kaže prvi čovek vlasotinačke opštine i napominje da broj pacijenata u kovid ambulanti raste.

 

Objavljeno: 16.11.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca