Završen 35. Vinski bal, proglašeni najbolji vinari

Na završnoj večeri 35.Vinskog bala, koja je sinoć održana u dvorištu Kulturnog centra, proglašeni su najbolji vinari vlasotinačke opštine za 2021.godinu.

U kategoriji najbolje tradicionalno belo vino, prvo mesto zauzelo je vino Saše Jovića, drugo je vino Sretka Jovanovića, a treće Zorana Popovića.U kategoriji najboljih tradicionalnih crvenih vina, po oceni žirija, najbolje je vino Novice Petrovića, drugo je vino Saše Jovića, a treće mesto pripalo je vinu Bratislava Ristića.

Od vrhunskih belih vina žiri je kao najbolje ocenio vino Novice Petrovića, drugo mesto je pripalo Novici Đokiću, a treće Draganu Pešiću. I u kategoriji vrhunskih crvenih vina, prvo mesto zauzeo je Novica Petrović, drugo Sretko Jovanović, a treće Katarina Marinković.

-Važno je podržati domaćine koji godinama, kroz kulturu odgajanja vinove loze, prave dobra domaća vina i koji su uprkos nekim lošim i teškim vremenima opstali i danas. Kao vid podrške tim naporima, opština Vlasotince odvojila je za voćare i vinogradare u ovoj godini dva miliona dinara kroz subvencije – rekla je prilikom dodele nagrada direktor Turističke organizacije opštine Vlasotince Nataša Đokić Živković.

Nagrađena vina sinoć su bila izložena u, po mnogima, najlepšem ambijentu za vinske susrete, dvorištu Kulturnog centra, a kako uz dobro vino ide i dobra pesma, posetioci su mogli da uživaju u muzici Ansabla Groš iz Niša, na čijem je repertoaru bila uglavnom starogradska muzika.

Jubilarni 35. Vinski bal proslavljen je skromnije nego obično, zbog neizvesne situacije sa virusom korona, a domaćini su najavili da će sledeće godine biti novina u organizaciji ove manifestacije. Jedna od najvažnijih je promena termina održavanja – umesto krajem, trebalo bi da bude organizovan početkom avgusta.

 

Objavljeno: 29.08.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca