Završen noćni turnir u malom fudbalu, pobednik odlučen tek posle penala

Sinoć je, uz rekordno prisustvo publike, u organizaciji Sportskog saveza opštine Vlasotince i Fudbalskog saveza opštine Vlasotince, uz pomoć opštine Vlasotince završen noćni turnir u malom fudbalu „Vlasotince 2023“. Na terenu OŠ „Siniša Janić“ igrale su se 34 utakmice seniora i 12 utakmice kadeta od 23. juna do 3. jula, a kada vremenski uslovi nisu dozvoljavali (dve večeri), igralo se u SRC Vlasina. Turnir se igrao u kategoriji kadeta i seniora.

Kod kadeta je učestvovalo šest ekipa, treće mesto je osvojila ekipa Sis auto, a najbolja je bila ekipa Kodeks koja je u finalu pobedila ekipu Tima Bogdana Gavrilovića.

Najbolji igrač turnira u kategoriji kadeta je Mihajlo Jovanović iz ekipe Kodeksa, a najbolji golman je Ognjen Pešić takođe iz iste ekipe.


Ekipa KODEKS, pobednici turnira u kategoriji kadeta

Što se tiče seniorske konkurencije u velikom finalu ekipa Fiskalne kase Iskra je savladala ekipu Skuteri Vlada Invest sa 3:1 posle penala, u regularnom delu je bilo 2:2 i osvojila pehar za najbolju ekipu kao i novčanu nagradu.

Najbolji igrač turnira je Igor Stefanović „Čavka“ iz ekipe Skuteri Vlada invest, a golman Petar Nikolić je iz pobedničke ekipe Fiskalne kase Iskra.

Nagrade najboljima podelili su ispred Sportskog saveza Milan Ristić, Dalibor Momčilović, Saša Đokić i Vitomir Dojčinović, a ispred Fudbalskog saveza Radovan Stanković.

-Senku na odlično organizovan turnir bacile su ekipe G. R. Dejan Majorac i Rosulja koje nisu odigrale svoje polufinalne mečeve, a pokušale su i da spreče odigravanje finalne utakmice koja je krenula sa zakašnjenjem od 30-ak minuta. Radi se o bivšim fudbalerima FK Vlasine, a koji sada nastupaju uglavnom za KMF Rosulja i ostale ekipe iz naše opštine. Svojim postupcima prekršili su članove Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama i organizatori će u narednim danima odlučiti o eventualnim prijavama – kažu čelni ljudi Sportskog saveza opštine Vlasotince.

-Zahvaljujemo se svim ekipama koje su se ponašale fer i sportski na učešću, većem delu publike na sportskom ponašanju i navijanju, a manji deo je pokušao da baci mrlju na završnicu turnira ubacivanjem raznih predmeta na finalnoj utakmici. Zahvaljujemo se naravno sponzorima turnira kao i lokalnoj samoupravi na podršci i SRC Vlasina – kazao je Dalibor Momčilović, generalni sekretar Sportskog saveza opštine Vlasotince.

 

Saopštenje Sportskog saveza opštine Vlasotince.


 

Objavljeno: 04.07.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca