Završen šahovski turnir „Vlasina 2022“ u Vlasotincu

Danas je u organizaciji SRC,, Vlasina“, Sportskog saveza opštine Vlasotince i Šah kluba Vlasotince , a u okviru okviru manifestacije Dani Vlasotinca, održan drugi šahovski turnir u ovoj godini.

Turnir je održan na otvorenom prostoru, između letnje pozornice i šetališta pored reke Vlasine, a učešće je uzelo 18 šahista koji su igrali dva turnira.

Na amaterskom turniru igrača koji nisu imali FIDE rejting, a igrali su po Švajcarskom sistemu sedam kola prva tri mesta zauzeli su:
– Siniša Jović, sa svih sedam pobeda,
– Dimitrije Marinković, sa 6 poena i
– Sreten Kuculović, sa 4,5 poena.
Trojica prvoplasiranih su dobili diplome i nagrade u vidu šahovskih garnitura.

Na turniru koji su igrali igrači sa FIDE rejtingom, a koji je igran po Bergerovom sistemu i to dvokružno, prva tri mesta i diplome osvojili su :
– Mihailo Momčilović,
– Anđela Dinić i
– Uroš Kocanović.

Najmlađi učesnik na turniru bio je Nikola Momčilović sa sedam godina koji je zabeležio dve pobede, a odličan je bio Pavle Kuculović sa četiri osvojena boda koji je na kraju osvojio visoko peto mesto.

Imali smo i jednog gastarbajtera iz Ciriha Pečenković Bratislava koji je delio treće i četvrto mesto ali je na kraju zbog slabijih dodatnih kriterijuma završio na četvrtoj poziciji, na turniru je učestvovao i direktor Saša Đokić.
Turnir su uspešno vodile sudije Slobodan Rakić i Dalibor Momčilović.

Oktobra meseca biće organizovan još jedan turnir, a već prekosutra u SRC,, Vlasina“ je na programu turnir stonotenisera. Prijave za ovaj turnir su u toku, broj telefona 0618149034.

 

Objavljeno: 20.05.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca