Završen svetosavski turnir u šahu – Pobednik Sreten Đokić iz Vlasotinca

Sportski savez opštine Vlasotince je danas u saradnji sa SRC Vlasina i ŠK Vlasotince organizovao drugi po redu šahovski turnir za amatere bez Fide rejtinga.

Na turniru su učestvovala 26 takmičara i posle sedam odigranih kola po švajcarskom sistemu, kompjutersko parovanje pobedu je odneo Sreten Đokić iz Vlasotinca. Drugo mesto osvojio je Dimitrije Marinković a treće Ljubomir Vasiljković. Prošlogodišnji pobednik Marjan Stanković je turnir završio na petom mestu.

Trojica prvoplasiranih su dobili nagrade i to prva dvojica komplet šahovskih garnitura, a trećeplasirani je dobio i stručnu knjigu iz oblasti šaha. Zahvalnice su dobili i najmlađi učesnici Vasilije Jović i Sinadinović Lazar kao i kod devojčica Nikolić Nikolina.Sudije na turniru bile su Dalibor Momčilović i Slobodan Rakić.Osim naših sugrađana učešće su uzeli i najmlađi šahisti iz Leskovca.

Nagrade najboljima su uručili direktor SRC Vlasina Saša Đokić i Generalni sekretar saveza Dalibor Momčilović.

Zahvaljujemo se svima koji su uzeli učešće na ovom tradicionalno turniru koji se održava već treću godinu zaredom. Za sve ljubitelje šaha potrudićemo se da i u narednom periodu organizujemo šahovske turnire jer definitivno da ljudi i omladina u Vlasotincu zaslužuju više turnira ovakve vrste.

 

Galeriju fotografija sa turnira pogledajte na ovom linku.

 

Objavljeno: 28.01.2024 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca