Završena fudbalska sezona

FUDBAL
Proteklog vikenda okončana je prvenstvena sezona na fudbalskim terenima regiona istočne Srbije i na fudbalskim terenima Jablaničkog okruga. Fudbaleri su imali dosta sreće da su utakmice igrane, uglavnom, u povoljnim vremenskim uslovima, i bez snega i blatnjavih terena. Klubovi iz naše opštine postigli su u priličnoj meri zabrinjavajuće rezultate i zato će morati u narednom periodu mnogo više da učine na stvaranju pravih uslova za rad u svojim sredinama.

ZONA „JUG“
Fudbaleri Vlasine, kao i njeni mnogobrojni navijači ne mogu sigurno biti zadovoljni ovojesenjim učinkom. Plasman u sredini tabele i sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirano Jedinstvo iz Bošnjaca sigurno je ozbiljan signal za brigu samog rukovodstva kluba. Prilično tanak igrački kadar i veoma loša finansijska situacija već dugo vremena uselili su se na „Rosulji“. Mnogo toga treba da se promeni u klubu, a i sami ljudi iz lokalne samouprave morali bi da se pozabave stanjem u klubu. Zimska pauza je tek počela i trajaće blizu puna četiri meseca i u tom periodu morale bi mnoge stvari u klubu da se postave na pravom mestu, ukoliko se želi da klub stane na zdrave noge. Treba li podsećati, da Vlasina naredne, 2015. godine obeležava 95-godišnjicu svog postojanja.
Inače, Vlasina je u poslednjem 15.kolu gostovala gostovala je u Predejanu, a za rivala imala je domaći Moravac. I ako su u meč ušli prilično hendikepirani i bez rezervnih igrača na klupi, ipak su uspeli da stignu do pobede od 3:1 i to posle odlične igre u toku čitavog meča. Pobeda je čista kao suza, što su domaći igrači sportski priznali po okončanju same utakmice.

JABLANIČKA OKRUŽNA LIGA
Kroz cilj u Jablaničkoj okružnoj ligi prvi su stigli fudbaleri Budućnosti iz Orašja. Okitili su se titulom jesenjeg prvaka i prezimiće na prvom mestu sa četiri boda više od drugoplasirane Plantaže. Do prvog mesta stigli su posle odličnih igara, i u svemu su bili bolji od svojih rivala. Osvojili su najviše bodova, teren su kao pobednici napuštali u 12 navrata, postigli su ubedljivo najviše golova, a odbrana je bila najstamenija u ligi.
U poslednjem kolu na svom terenu bili su bolji od ekipe Železničara i zasluženo stigli do pobede od 3:2. Pobedi su se radovali i fudbaleri Progresa koji su u Ladovici na svom terenu sa 3:1 savladali drugoplasiranu Plantažu, i time obezbedili mesto u sredini tabele.

MEĐUOPŠTINSKA LIGA
U ovom rangu takmičenja nadmeću se četiri kluba iz vlasotinačke opštine. Gradac iz Konopnice, Jedinstvo iz Šišave i Polet iz Stajkovca plasirali su se u sredini tabele i bez bojazni za svoj status u Međuopštinskoj ligi. Mladost it Batulovca je poslednja sa samo tri osvojena boda, ali kako je ovo povratak ovog kluba u takmičenje posle dve decenije treba očekivati da će rukovodstvo kluba naći put izlaska iz krize u prolećnoj sezoni.

Prvenstvena sezona okončana je ovog vikenda, i biće zapamćena po tome što je Mladost u Batulovcu došla do prve pobede sa 3:2 u duelu sa istoimenomekipom iz Donje Lokošnice. Pobedi su se radovali i igrači Jedinstva koji su na svom terenu u Šišavi sa 2:1 savladali Moravu iz Gložana, dok je Gradac na svom bunjištu igrao 1:1 sa jesenjim prvakom ekipom Omladinca iz Sinkovca. Nažalost, od jesenje sezone sezone, ubedljivim porazom oprostili su se fudbaleri Poleta iz Stajkovca koji su u Leskovcu doživeli pravu katastrofu od 6:1 od domaće Morave.

 

Objavljeno: 01.12.2014 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca