Završena javna rasprava o budžetu opštine za 2023. godinu

Javnim sastankom, održanim dana s u sali SO Vlasotince, završena je tronedeljna javna rasprava o budžetu opštine za narednu godinu. U tom periodu stiglo je desetak predloga putem elektronske pošte i preko pisarnice.

-Mi smo izradili vodič kroz budžet kako bismo zainteresovanim građanima olakšali učešće u javnoj raspravi. Takođe,imali smo konsultativni sastanak sa predstavnicima mesnih zajednica. Poslali smo upite civilnom sektoru odnosno udruženjima, kao i predstavnicima privrede, ali nije bilo konkretnih predloga – rekao je rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije Saša Mihajlović koji je ukratko predstavio kako funkcioniše opštinska kasa i pojasnio pojedine stavke.

Predsednik opštine Bratislav Petrović naveo je da će se raditi brojne ulice, ugradnja grebanog asfalta na opštinskim putevima, dečji parkovi u 13 velikih mesnih zajednica i drugi.

-Važno je da ugovore realizujemo u godini za koju su planirani, da što manje sredstava prenosimo u narednu godinu, kako bismo imali što manji deficit u budžetu. Ono što će bitno uticati na strukturu samih rashoda su faktičke eksproprijacije, o čemu mesecima govorim. Prva stavka koja će izostati jeste održavanje tih puteva gde imamo tužbe jer ne možemo u isto vreme da plaćamo eksproprijacije i da održavamo puteve. Sve to znači da ćemo, sa rashodne strane, morati da „skinemo“ neke stavke– rekao je Petrović.

Nacrt budžeta će, do usvajanja, pretrpeti još izmena, najavio je predsednik vlasotinačke opštine. Na predloge građana biće odgovoreno u izveštaju, koji će potom biti objavljen na sajtu opštine, rečeno je na skupu.

 

Objavljeno: 04.11.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca