Završena kompletna reparacija parketa u dve sale SRC „Vlasina“

U Sportsko rekreativnom centru Vlasina završena je kompletna reparacija parketa u velikoj i maloj sali, koja nije rađena od izgradnje objekta 2007. godine.

-Uradili smo i unutrašnje uređenje objekta, koje su obavili sami upošljenici sportskog centra, iz naših prihoda. Zahvaljujem lokalnoj samoupravi što je izdvojila blizu tri miliona dinara za reparaciju parketa i time omogućila još bolje uslove za sportiste i rekreativce kojih ima puno. Kroz različite sportove ovde prođe dnevno između 150 i 200 dece i mi smo svi u obavezi da im u narednom periodu omogućimo još bolje uslove za rad i napredovanje – rekao je v.d.direktora SRC Vlasina Igor Jović.

Pored parketa, najvažnije pitanje u sportskoj hali je grejanje. Zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić podsetio je da je toplotno rashladna stanica namontirana 2018.godine, što je bila prva faza projekta.

-Nakon toga morali smo da sprovedemo određene procedure, da uradimo projekat za geološka istraživanje za kopanje bunara kako bismo na najboljim mogućim lokacijama došli do temperature vode potrebne za ovako veliki objekat. Projekat je pri kraju. Krajem prošlog meseca smo dobili saglasnost Ministarstva i energetike i rudarstva da možemo da otpočnemo sa geološkim istraživanjima koja će i krenuti u narednih mesec dana. Nakon toga se završava projekat, znaćemo vrednost i predvideti sredstva u budžetu za narednu godinu da dovedemo vodu do toplotno rashladne stanice – rekao je Kocić.


Pretpostavlja se da će biti potrebno da se urade dodatni radovi unutar hale jer sistem, od kada je namontiran, nije pušten u funkciju. U SRC Vlasina sledeće godine u planu je da se postojeća rasveta zameni LED rasvetom, za šta će u budžetu biti izdvojeno oko četiri miliona dinara.

-Poznato je da će sala u školi „Siniša Janić“ početi da radi od 1.septembra, a priprema se projektni zadatak za fiskulturnu salu za OŠ „8.oktobar“. To su sve stvari koje radimo da našoj deci stvorimo što bolje uslove za odrastanje – dodao je zamenik predsednika vlasotinačke opštine Vladimir Kocić.


 

Objavljeno: 19.08.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca