NUll » Završeni radovi na uvođenju Rastavnice u vodosistem

Završeni radovi na uvođenju Rastavnice u vodosistem

-Radovi na uvođenju reke Rastavnice u vodozahvat su završeni i očekujemo da u roku od mesec dana, kroz objedinjenu proceduru, dobijemo sve potrebne dozvole i saglasnosti za korišćenje dela ove reke za vodosnabdevanje Vlasotinca i okoline – kaže direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić.

On dodaje da će uvođenjem u sistem ove reke, Vlasotince skoro 6 meseci imati izvorsku vodu za preradu, uz vrlo malu potrošnju hemikalija. Vlasotinčani već više od 20 godina imaju problem sa nedostatkom pijaće vode prilikom obilnih kiša jer se u tom periodu Vlasina zamuti i fabrika vode ne može da je preradi za upotrebu.

– Recimo u decembru prošle godine smo imali tri puta prekid u vodosnabdevanju, građani su šest dana bili bez vode, uz cisterne, kasniju proveru higijenske ispravnosti vode i ostale procedure koje prate prekide u snabdevanju vodom – podseća Ilić. Što se ostalih mesta tiče, Ilić kaže da je prošle godine prvi put snabdeveno vodom na adekvatan način visinsko naselje Kamenica i to pomoću kratke intervencije na samoj fabrici vode.

-Trenutno su u toku radovi u MZ Orašje gde ćemo vodu sa hidroforskog postrojenja da prebacimo u rezervoar od 100 metara kubnih, da uredimo vodosnabdevanje i da smanjimo gubitke jer i tamo ima problema – preko dana je manji pritisak, pa i nestašica vode, a uveče veći pritisak – kaže Ilić.

 

Objavljeno: 04.06.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca