Završetak ulice Save Kovačevića u oktobru

U ulici Save Kovačevića u Vlasotincu u toku su pripremni radovi za asfaltiranje. Urađena je podloga, rekonstrisana vodovodna mreža, a pri kraju je postavljanje ivičnjaka.

 

-Ulica Save Kovačevića je stari problem, evo već 20 godina. Uradili smo projekat na osnovu Katastarsko- topografskih planova, što je izazvalo negodovanje određenog broja građana jer nivelate nisu bile u saglasnosti sa njihovim postojećim objektima. Uz saglasnost projektanta, uradili smo izmene kako bi zadovoljili potrebe tih građana – kaže predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

 

Radiće se asfalt u dva sloja, kao i trotoari od behatona.

 

-Pored rekonstrukcije kolovoza i trotoara urađena je kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže sa svim priključcima. Tako obezbeđujemo uslove da ta ulica traje mnogo duže nego ranije – kaže Todorović.

 

Dužina ulice je 407 m, investicija je vredna 18 miliona dinara, a finasira se u celini iz opštinskog budžeta. Trebalo je da radovi budu završeni do 1.septembra, ali je nadzorni organ, u skladu sa zakonom, izvestio opštinu Vlasotince da je zbog specifičnih uslova rada došlo do pomeranja roka. Očekuje se da ulica bude završena u oktobru.

 

Ovo je druga ulica ove godine, nakon Vlasinske, koja se kompletno rekonstruiše. Na taj način biće urađene i ulice Milorada Veličkovića i Vuka Karadžića – 5.oktobra je otvaranje tendera za njihovu rekonstrukciju.

 

Objavljeno: 23.09.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca