Završni koncert učenika muzičke škole „Stanislav Binički“ odeljenja u Vlasotincu

Sinoć je u sali Kulturnog centra priređen tradicionalni završni koncert učenika Muzičke škole „Stanislav Binički“ – polaznika izdvojenog odeljenje u Vlasotincu.

Ovom prilikom nastpuli su učenici u klasama profesora Bojana Đorđevića, Milice Cakić, Dejana Buđića, Marine Stoičević Stojanović i Bobana Đorđevića.

Na programu je bilo sedamnaest tačaka. Učenici su svirali raznovrstan program, od prilagođenih melodija starogradskih i narodnih pesama do klasičnih kompozitora poput Betovena, Černija, Rubinštajna, Čajkina, Divernoa, Bajera, Obera.

Učestvovali su najuspešniji učenici izdvojenog odeljenja Muzičke škole u Vlasotincu, među kojima se ističu Aleksandar Stojanov, Stefan Mitrović, Nađa Veselinović , Hristina Jović, Lana Dimitrijević, Neda Cvetanović i Lazar Golubović, koji su ove školske godine osvojili značajne nagrade na Festivalu gudača u Šapcu, na Otvorenom školskom takmičenju „Virtus piano“ u Leskovcu, Međunarodnom takmičenju gudača u Nišu, Međunarodnom muzičkom festivalu „Vlasinsko proleće“ u Vlasotincu i Međunarodnom festivalu „Viva harmonika“ u Aleksincu.

Oprostoli su se polaznici muzičke škole u Vlasotincu od svojih nastavnika muzike i vršnjaka, ali će sigurno neko od njih nastaviti započeti put muzičkog usavršavanja poput Nikole Stankovića, koji je muzičku školu pohađao u klasi Bobana Đorđevića, a ove godine se u Srednjoj muzičkoj školi u „Stanislav Binički“ upisao na vokalno-instrumentalni odsek.

 

Objavljeno: 23.06.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca