Žene deo muške ekipe na Radničkim sportskim igrama

U Sportsko-rekreativnom centru „Vlasina“ ovih dana se privodi kraju turnir u malom fudbalu, koji je organizovan u okviru Radničkih sportskih igara. Pravo osveženje turnira predstavljala je ekipa preduzeća Fiorentino grupe, jer je ekipa bila sastavljena od tri žene i jedno invalidno lice. Oni su se prijavili na turnir poštujući olimpijsku krilaticu „da je važno učestvovati, a ne pobediti“.

„Hteli smo da i naša firma uzme učešće na ovogodišnjim radničkim igrama. Pošto je organizovan turnir u malom fudbalu došli smo na ideju da prijavimo i žene, upravo iz razloga što je u preduzeću zaposleno više žena nego li muškaraca. Pored toga, prijavili smo i jedno invalidno lice, jer mu je fudbal omiljeni sport. Pri tom mi smo ispoštovali sve propisane kriterijume jer nije postojalo pravilo ili pak kriterijum koji je propisao pol učesnika, tako su tim činili Ana, Rada, Milica i Peđa“, rekao je Andrea Nutrikato, vlasnik Fiorentino grupe.

Ana Takić, Milica Jović i Rada Milošević kažu da vole sport, posebno fudbal, i da su želele da učestvuju sa svojim kolega na ovom takmičenju.


„Želeli smo da učestvujemo. Sa kolegama iz firme dogovorili smo se i prijavili ekipu. Naše prvo pojavljivanje na terenu u početku je zbunilo protivnike. Protivnici su uglavnom bili džentlmeni, mada su pojedinci i oštro startovali. Nama nije bila važna pobeda već učestvovanje, mada smo se trudili da ostvarimo što bolji rezultat“, rekla je Ana Takić, jedna od članica ekipe Fiorentino grupe.

Po rečima vlasnika firme Andree Nutrikata, u narednom periodu planiraju da zakupe termin u Sportskoj hali kako bi radnici koji žele termin koristili za ličnu rekreaciju.

I ove godine organizator Radničkih sportskih igara je Sportsko-rekreativni centar „Vlasina“.


 

Objavljeno: 12.10.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca