NUll » Živan Šušulić, član reprezentacije Srbije koja je osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu

Živan Šušulić, član reprezentacije Srbije koja je osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu

Reprezentacija Srbije, koju su činili velemajstor Marjan Kovačević, majstor Ilija Serafimović i Živan Šušulić, osvojila je treće mesto na Svetskom prvenstvu u rešavanju šahovskih problema, održanom na Rodosu od 16. do 23. oktobra. Oni su bronzu izborili u konkurenciji 19 reprezentacija. Na istom takmičenju Živan Šušulić i Ilija Serafimović osvojili su prvo mesto u brzom sastavljanju problema.

Profesor matematike u penziji i nekadašnji predsednik opštine, Vlasotince Živan Šušulić debitovao je za šahovsku reprezentaciju Srbije i kaže da je poziv u nacionalni tim za njega bio velika čast i privilegija.

-Problemskim šahom intenzivno sam se bavio u studentskim danima, pa tek ponovo u poslednje tri godine. U ovoj godini sam postigao značajne rezultate, što je možda uticalo na to da dobijem poziv za reprezentaciju – kaže skromno Šušulić.

Ove godine osvojio je prvo mesto na Svetskom rešavačkom takmičenju u Beogradu i treće mesto na prestižnom takmičenju u Francuskoj. Postao je i član reprezentacije Srbije u sastavljanju šahovskih problema – pomoćni matovi.

Živan Šušulić član je Šahovskog kluba Vlasotince i trenutno vodi šahovsku sekciju sa pionirima.

-Vlasotince ima mlade, perspektivne šahiste, a osim nas starijih koji pokušavamo da im prenesemo svoje znanje, u radu im značajno pomaže i prati ih opština Vlasotince – dodaje Šušulić.

 

Objavljeno: 24.10.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca