Ži(v)čani bend održao koncert pun emocija pod nazivom „U ime svih nas“

Infodesk Vlasotince i Kulturni centar Vlasotince priredili su sinoć koncert pod nazivom „U ime svih nas“, grupe „Ži(v)čani bend“. Ovim koncertom, solistkinje Mila Mitić, Milena Krstić i Petra Dimanić rastale su se sa svojim srednjoškolskim danima i svojim gradom jer ih u narednim danima čeka odlazak u druge gradove, na dalje školovanje. I kao što je Zoran Stojičić, gitarista benda u toku koncerta rekao: „Koncert smo nazvali U IME SVIH NAS misleći pre svega na njih tri, da je to u stvari njihova parola, parola njihove generacije, jer odlaze na studije, a znamo svi kako je teško napustiti svoj rodni grad, Deco, postoji milion gradova u koje možete odlaziti ali se uvek možete vratiti samo u jedan, a mi ćemo vas čekati…“.

Mnogobrojni posetioci uživali su u dobrim starim hitovima domaće, ali i strane pop i rok muzike. Koncert je počeo pesmom Moja je pesma lagana, a nastavio se pesmama Dunavom šibaju vetrovi, Odnesi me, D-mol, Ringišpil, Kotor, Zastave, Ja sam se ložio na tebe, Čudna šuma, Budimpeštanski sneg, a završen je nezaboravnim hitom „Jeleni umiru sami“. Ove večeri izvedeni su i poznati hitovi stranih pevača i grupa, bilo je pesama grupa Queen, No doubt, Vaya con dios i Eurythmics kao i Emy Winehouse i Chris Isaak-a.

Pored Mile, Milene i Petre kao vokalni solista nastupio je i Nemanja Stojanović. Gitare su svirali Zoran Stojičić, Ivan Ica Dimanić i Saša Milošević, dok je za kahon bio zadužen Dalibor Dace Stojanović.

Otvarajući koncert prisutne je pozdravio Nemanja Stojanović rekavši: „U ime svih nas, za sve vas“. Pesme su nas vratile u neka lepša, mirnija, sigurnija i bezbednija vremena. Burnim aplauzom prisutni su pozdravljali bend nakon svake numere. A da je repertoar bio po volji i želji prisutnih govori da su većinu pesama zajedno pevali do kraja koncerta. Nakon višeminutnog aplauza, Ži(v)čani bend se vratio na bis.

Još jednom su Infodesk Vlasotince i Kulturni centar priredili veče prepuno pozitivne energije, a to su potvrdili i osmesi na licima prisutnih.

 

Objavljeno: 26.09.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca