Zlatna sredina vlasotinačkih zonaša

Spuštena je zavesa na fudbalsku sezonu 2017-2018 u generalnoj oceni može se reći da su vlasotinački klubovi sa promenljivim uspehom završili prvenstvo.

U zoni Jug Vlasina je imala katastrofalnu jesen, sa svega 14 bodova, zauzimala je 12. meseto i nalazila se u grupi ugroženih klubova. Za razliku od pre dve godine, čelnici lokalne samouprave su rešili da odreše kesu i znatnim finansijskim sredstvima pomognu Rosuljce, pa je efekat takve odluke stigao veoma brzo u vidu znatno ojačanog igračkog kadra i kvalitetnog trenera. Vlasotinčani kao najuspešniji klub u prolećnom nastavku završili su prvenstvo na 7. mestu sa 45 osvojenih bodova.

U kontreverznoj sezoni ovo se može smatrati nekom vrstom uspeha ali za renome kluba koji se konstantno urušava poslednjih 10 godina nema mesta radovanju. Ostaje nada da bi ovo mogla biti prekretnica, odnosno zaustavljanje slobodnog pada i izvlačenje iz blata. Mnogi su skloni da povratak na stazu uspeha vezuju za predstojeći stogodišnji jubilej, ali ne treba robovati vremenskim rokovima jer za povratak na nekadašnji nivo, ukoliko ga uopšte i bude, treba sprovesti temeljnu reorganizaciju u svim segmentima najstarijeg sportskog kolektiva, a fudbalskih zaljubljenika poput Jovana Stojanovića Pajse nema ni na vidiku.

U senci posrnulog giganta sa Rosulje na Dubravi je rastao drugi vlasotinački zonaš. Budućnost je tiho bez mnogo pompe i galame ostvarila svoj cilj. Sa više nego skromnim sredstvima igračima, rukovodstvom i vernim navijačima koji umesto trke za novcem demonstriraju ljubav i privrženost klubu, Orašani su domašili sredinu tabele, 9. mesto sa 41 osvojenim bodom. Držali su se izreke da boj ne bije svetlo oružje već srce u junaka, a svi oni su pravi junace minule sezone. Nisu romantičari sa Dubrave lako stigli do kraja prvenstva, kritičan momenat je bio zimski prelazni rok kada je iz kluba otišlo nekoliko kvalitetnih igrača i trener sa namerom da spreče katastrofu na Rosulji, Orašani su tada sa razumevanjem izašli u susret Vlasini i smogli snagu da izbegnu sopstveni kolaps. Ono što je karakteristično za zonaša iz Orašja je da godinama unazad uprkos malom budžetu sve svoje finansijske obaveze izmiruju redovno i nemaju dugove što je raritet u srpskom fudbalu. U poslednje vreme kruže priče da bi Budućnost mogla da ostane bez rukovodstva jer je aktuelna uprava najavila povlačenje ali od pojedinih osnivača kluba čuju se i glasovi razuma koji insistiraju na kompromisu i nastavku uspešnog rada ovog uzornog sportskog kolektiva.

 

Objavljeno: 22.06.2018 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca