ZZJZ Leskovac: Kvalitet vode dobar i veoma dobar

Rezultati analize pet uzoraka vode, na potezu od kupališta na brani u Vlasotincu do Svođa, uključujući i uzorak iz reke LJuberađe, pokazuju da je kvalitet vode veoma dobar i dobar, stoji u zaključku Zavoda za javno zdravlje Leskovac dostavljenom Opštinskoj upravi u Vlasotincu.

U izveštaju dalje stoji da se vode ovog kvaliteta mogu koristiti za kupanje, rekreaciju, sportove na vodi, gajenje drugih vrsta riba i, uz savremene metode prečišćavanja, za snabdevanje naselja vodom i u prehrambenoj industriji.

U Zavodu za javno zdravlje dalje objašnjavaju da je ocena kvaliteta vode vršena prema indikatoru koji se zasniva na metodi Water Quality Index i koja obuhvata 10 parametara fizičko-hemijskog i biološkog zagađenja, a koje primenjuje Agencija za zaštitu životne sredine.

Kvalitet uzorka vode na kupalištu kod brane i u Boljaru, iznad crpne stanice, ocenjen je kao dobar, a kvalitet uzorka vode u Kruševici ispod vikend naselja, na LJuberađi iznad ušća i na Vlasini iznad ušća LJuberađe ocenjen je kao veoma dobar, stoji u zaključku Zavoda za javno zdravlje Leskovac.

 

Objavljeno: 24.08.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca