Atletika – Zdravković dvostruki šampion Srbije

Perijanica vlasotinačke „kraljice sportova“, Bogdan Zdravković koji se takmiči u disciplinama bacanje kugle i diska imao je dva važna nastupa ovog leta.

 

Na pevenstvu Srbije za starije juniore, održanom 16. i 17. juna u Sremskoj Mitrovici Zdravković je zablistao u punom sjaju. U bacanju kugle Zdravković je hitcem od 17,89 ubedljivo trijumfovao nadmašivši drugoplasiranog Elena Zornića za 2,21 metar. U disciplini bacanje diska Bogdan je bio još ubedljiviji, disk je doleteo na daljinu od 48,96 metara čime je iza sebe ostavio drugoplasiranog Vojina Dimića za 2,91 metar. Dve zlatne medalje atletskog princa sa Vlasine donele su AK“Vlasotince“ 8. mesto u konkurenciji 34 kluba.

 

U Tampereu, Finska, od 10. do 15. jula održano je Prvenstvo Sveta za starije juniore na kome je učestvovala i šestočlana reprezentacija Srbije u čijem sastavu je bio Bogdan Zdravković. U kvalifikacijama, koje su održane prvog dana Prvenstva, Zdravković je bacio kuglu na daljinu od 17,98 , u veoma jakoj svetskoj konkurenciji nije bilo dovoljno za plasman u finale. Možda su navijači vlasotinačkog kuglaša priželjkivali finale ali imajući u vidu da Zdravković nije imao dovoljno vremena za aklimatizaciju treba istaći da i sam plasman na najveće takmičenje za mladog atletičara jeste lep uspeh.

 

Najbolji rezultat u 2018. godini Bogdan Zdravković je ostvario na početku sezone, na Državnom prvenstvu u dvorani bacio je 19,58 a na prvenstvu Balkana u Sofiji njegova kugla je doletela na daljinu 18,50 metara. U svakom slučaju pred Zdravkovićm je sjajna atletska budućnost i u narednoj sezoni treba očekivati dalji napredak ovog mladog i uzornog sportiste.

 

Objavljeno: 02.08.2018 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca