Budućnost za vrh, Vlasina u problemima

Letnja fudbalska pauza je pri kraju, za desetak dana počinju takmičenja za sve klubove sa područja OFS Vlasotinca, Mladost iz Batulovca i Gradac iz Konopnice će startovati u Međuopštinskoj , Progres iz Ladovice, Polet iz Stajkovca i Jedinstvo iz Šišave u Jablaničkoj okružno ligi FSJO, dok Budućnost iz Orašja i Vlasina igrati u zoni Jug.

Posle završetka radova na infrastrukturi, Batlovčani će sigurno pokušati da napreduju i u sportskom smislu odnosno da pokušaju da izbore plasman u viši rang ali to neće zavisiti samo od njih već i od mnogo fudbalskih ali i nefudbalskih faktora.

Gradac je uspeo u predhodnom prvenstvu da se spasi najgoreg i s obzirom na uslove i tradiciju moguće je da se i on umeša u borbu za sam vrh tabele.

Zanimljivo će biti i u Jablaničkoj ligi, Polet je već postao stabilan ligaš koji je odoleo svim iskušenjima pa i neviđenim nepravdama u finišu predhodnog prvenstva kada je u pretposlednjem kolu, na svom terenu protiv forsiranog rivala, bio izložen šikaniranju od strane sudija. Očekivanja su da klub vrednih povrtara učvrsti svoju poziciju u ligi. Progres iz Ladovice se već dobro uhodao u okružnoj ligi pa bi trbalo da nastavi već utabanom stazom i plasira se u sredinu tabele. Šišavci su u prošlom prvenstvu bili žrtva ne samo sudijskih „nepravdi“ već i nečije očigledne namere da ih izbaci iz lige ali su ipak uspeli da sačuvaju status. U zavisnosti od tima koji budu napravili mogu se čak i umešati u borbu za sam vrh tabele.

Budućnost koja je prebolela „dečje bolesti“ u zoni Jug i u većem delu prošlog prvenstva bila jedini pravi takmac prvaku sada ima znatno izmenjen tim koji je čini se , bar po prikazanoj igri i rezultatima u pripremnuim utakmicama, trener Dragan Nikolić uspešno ukomponovao. Iako su Dubočica, ali i Pčinja izrazili ozbiljne aspiracije na prvo mesto, neće biti veliko iznenađenje ako se u tu borbu umeša i zonaš iz Orašja.

Od svih vlasotinačkih klubova najveća nepoznanica je svakako onaj najstariji i najpopularniji. Kriza koja već duže vremena trese Vlasinu čini se da je i produbljena. Povratnik iz Srpske lige ostao je bez gotovo kompletnog tima, većina igrača je prešla u Budućnost, ali i u Moravac Orion, Dubočicu, pirotski Radnički… U toku je formiranje nove ekipe uglavnom od igrača iz nižerazrednih liga, tako da je nezahvalno prognozirati domete Rosuljaca. Pored prazne kase, dugova, bivšeg člana Prve lige Srbije muče i suspenzije FS RIS-a za neizmirene troškove službenih lica u prošlom prvenstvu ali i zbog dugovanja OFS ne mogu da registruju nove igrače. Ova dugovanja moraju biti hitno izmirena ili Vlasina neće moći da se takmiči.

 

Objavljeno: 09.08.2017 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca