Filipović i Savanović ispunili olimpijsku normu

Dvojica naših atletičara, hodači Predrag Filipović i Vladimir Savanović postigli su prošlog vikenda odlične rezultate na Otvorenom prvenstvu Nemačke u Andernahu, na stazi na kojoj se priznaju kriterijumi za Rio. Oni su uspeli da ispune olimpijsku normu na 50 kilometara, koja je bila četiri sata i tri minuta. Vladimir Savanović je stazu dugu 50 kilometara prešao za 3:59:10, dok je stariji Predrag imao rezultat 4:00:26. Ovo je svakako značajan uspeh atletičara i reprezentativaca iz Jablaničkog okruga i oni su najbolji promoteri sporta iz našeg kraja, jer vrhunac karijere za svakog sportiste je učešće na najvećoj svetskoj smotri sportista, a to su Olimpijske igre. Predragu Filipoviću ovo će biti četvrte uzastopne olimpijske igre što je sportski podvig.

Njegov rođeni brat, blizanac Nenad imaće priliku da u narednom periodu izbori učešće na Olimpijadi, a to su hodački mitinzi koji će uskoro uslediti. „Kraljica sportova“ pored hodača Predraga Filipovića i Vladimira Savanovića u Brazil poslaće još i Amelu Terzić ( 800m, 1.500m), Ivanu Španović (skok u dalj), Dragana Tomaševića (bacanje diska) i Asmira Kolašinca ( bacanje kugle).


– Bilo je naporno i teško na samoj stazi. Ali uspeo sam i sada ću sa svojim trenerom početi sa radom i pripremama za Olimpijske igra – rekao nam je Predrag Filipović, koga smo, po dolasku, iz Nemačke zatekli na treningu na stazi pored reke Vlasine.Tomislav Stefanović

Mnogi nisu verovali vremešnom treneru Tomislavu Stefanoviću da će Vlasotince imati takmičare na Olimpijskim igrama. Ale, eto, po četvrti put biće atletičara iz grada na reci Vlasini.
– Srećan sam i zadovoljan što će Peka biti četvrti put uzastopno na Olimpijskim igrama. To je rezultat za poštovanje a proistekao je iz ozbiljnog i dugotrajnog rada – kaže nam trener Stefanović, koji je svakodnevno na treninzima sa svojim pulenom iako ima ozbiljno narušeno zdravstveno stanje.


 

Objavljeno: 12.10.2015 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca