„Fudbalski Rambuje“ u Fudbalskom savezu Jablaničkog okruga

„Fudbalski Rambuje“ u Fudbalskom savezu Jablaničkog okruga u punom je zamahu. Tročlani privremeni organ u sastavu Dragan Denčić, (predsednik) i članovi Tomislav Ilić i Dejan Ivanović, imali su, tokom prošle nedelje, nekoliko kruncijalnih sastanaka sa relevantnim fudbalskim subjektima U FSJO. Saznanja koja su prikupili, u otvorenim razgovorima, ova tri fudbalska radnika u velikoj meri odrediće prave smernice i izlazak iz krize fudbalskog sporta na „južnoj pruzi“. Po svemu sudeći prava je odluka privremenog organa da se fudbal ne igra ovog vikenda na fudbalskim terenima Jablaničkog okruga, a uzeti fudbalski tajm aut je prilika da se situacija na terenu primiri i da razboritost pobedi sve one koji ne misle dobro fudbalu. Izgleda da su neki sportski radnici, opšti je zaključak, prerano ušli u predizbornu fudbalsku kampanju, što je dovelo do ozbiljnih polarizacija odnosa unutar fudbalske organizacije, što je i osnovni razlog lošeg stanja u FSJO.

– Imali smo sastanak sa trenerskom i sudijskom organizacijom. Razgovori i doneti zaključci idu u smeru koji donosi boljitak fudbalu. Posebnu pažnju skrenuli smo, da takmičenja u prvenstvima moraju biti igrana u okviru sportske korektnosti, a fudbalski teren mora da bude osnovno merilo vrednosti rezultata svakog od učesnika. Tražimo maksimalnu posvećenost poslu od svih onih relevantnih faktora koji učestvuju u organima koji vode fudbalska takmičenja. Praštanja neće biti za one koji ne rade kako treba, i zato zahtevamo da sve radimo u pozitivnom smislu i na što bržem ozdravljenju odnosa u fudbalskom Jablaničkom okrugu – izričit je Dragan Denčić, predsedavajući privremenog organa.

Broj klubova i sastavi liga bili su u centru sporenja. Kako mislite da rešite ovaj problem ?
– Nema tu nikakve misterije. Sve ćemo raditi u okviru pozitivnih fudbalskih zakona i u okviru važećih propisa. Na Konferenciji klubova Jablaničke okružne lige nije došlo do konačnog dogovora broja i samog sastava lige. Mi, moramo, da poštujemo odluku koju je doneo Izvršni odbor FSJO, a to je odluka da Jablanička liga broji 18 klubova. U međuvremenu, predstavnici nekoliko klubova, telefonom su se javili, i izrazili spremnost da prihvate odluke o broju klubova, što je svakako razuman potez ljudi koji shvataju da se mora naći pravi put u korist ozdravljenja fudbala. Rešavanjem problema u Jablaničkoj okružnoj ligi, automatski neće biti problema u Međuopštinskoj ligi.

Kada planirate novi sastanak sa klubovima ?
– To je sreda, 26. avgust i to smo već saopštili klubovima. Vreme nam više nije saveznik i prvenstva u obe lige moraju da krenu narednog vikenda. Siguran sam, da ćemo se u sredu o svemu dogovoriti sa klubovima i da će u fudbalskoj igri u Jablaničkom okrugu uživati mnogobrojni njeni poklonici – optimista je Denčić.

Požalio nam se Denčić u prošlom razgovoru da se nije video i čuo sa dosadašnjim predsednikom Slavišom Stojanovićem. U međuvremenu, do susreta i razgovora, ipak je , došlo.
– Bio je to veoma korektan razgovor. Slaviša Stojanović u potpunosti prihvata i razume donete privremene mere i spreman je da učestvuje u svim akcijama koje vode ka poboljšanju stanja u Jablaničkom fudbalskom okrugu – kaže Denčić.

 

Objavljeno: 24.08.2015 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca