GD „Rujnica“ na manifestaciji „Mala škola gljivarstva“ u Krupnju

„Mala škola gljivarstva“ održana je u Krupnju od 18. do 20.10. a učešće je uzelo i gljivarsko društvo „Rujnica“ iz Vlasotinca.

GD „Rujnica“ iz Vlasotinca od marta održava radionice sa decom u prirodi u okviru projekta drustva pod nazivom „Priroda i mi najbolji drugari“. Nakon takmičenja na opštinskom nivou, 14 učenika je učestvovalo i u takmičarskom delu u Krupnju. Deca su putovala u pratnji Sunčice Jović, Ivane Todorovič i Žakline Stefanović.

Da se rad, trud i upornost ovog društva isplatila, govori i to da su osim bogatog iskustva, u Vlasotince svi zajedno doneli zahvalnicu društvu za pomoć u realizaciji kviza, prvo mesto u kvizu znanja, diplomu za najveći vrganj koji je pronašla Lena Trajković, specijalnu nagradu za najmanju pronadjenu gljivu, Kseniji Jović, drugo mesto u slaganju puzli, drugo mesto za pripremanje gulaša od gljiva, a zahvalnice su dobile i osnovne škole iz Vlasotinca, „8.oktobar“ i „Siniša Janić“ za veliku pomoć i podršku u realizaciji svih aktivnosti društva sa decom.

U Krupnju je proslavljen i prvi gljivarski rođendan naše Lene Trajković. Priređeno joj je iznenađenje za pamćenje. Naravno neće se stati sa aktivnostima već će se mnogo više raditi sa decom svih uzrasta.

Na otvaranju manifestacije „Dani Rađevine“, u okviru koje je održan kviz, deca iz Vlasotinca su predstavila Vlasotince i aktivnosti društva uz film koji je pripremio internet portal „INfoDesk Vlasotince“ i Zoran Stojičić, urednik portala. Po rečima prisutnih, bili su više nego oduševljeni predstavljanjem male družine iz Vlasotinca.

 

Objavljeno: 22.10.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca