Ilketu Zlatna buklija za impresivni filmski prikaz sportskog događaja

Poslednje nedelje ovog meseca ( 29. aprila ), održan je 11. Festival dokumentarnog filma “Zlatna buklija” u Velikoj Plani, festival koji okuplja najbolje dokumentariste iz Srbije i okruženja. Cilj ove filmske manifestacije, po rečima direktora festivala Živomira Mihajlovića, jeste da podstakne produkcije i autore na stvaranje i negovanje dokumentarnog filma, kao jedinstvene forme filmskog izražavanja.

Na ovogodišnjem 11. izdanju Festivala „Zlatna buklija“, žiri je bio u sastavu: Nikola Lorencin – reditelj (predsednik žirija), Žarko Pekez – snimatelj i Ivan Vučković – glumac.


Film „Nebeska igra“Nebojše Ilića Ilketa je dobio Zlatnu bukliju za impresivni filmski prikaz sportskog događaja i tako još jednom potvrdio svoj, i kvalitet svojih filmova.

„Nebeska igra“ je promotivni sportsko-turistički film koji promoviše Vlasotince kao idealnu turističku destinaciju za razvoj sportskog turizma.Gradn Prix za životno delo dobio je Radoslav Zelenović, direktor Jugoslovenske Kinoteke, za dugogodišnji rad na istraživanju i predstavljanju filmske ostavštine od 100 godina srpskog filma.

Na ovogodišnjoj „Zlatnoj Bukliji“ u takmičarskom programu učestvovalo je 170 filmova iz 12 država.


 

Objavljeno: 30.04.2016 | Autor: InfoDesk


Galerija slika


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca