Likovni stvaraoci Vlasotinca po 31. put

I ovog oktobra Kultruni centar organizovao je tradicionalnu kultrnu manifestaciju Likovni stvaraoci Vlasotinca. Manifestacija je ove godine organizovana po 31. put.
Mnogobrojene zaljubljenike likovne umetnosti, likovne stvaraoce najpre je pozdravio direktor Kultrnog centra Vlasotince Slađan Tasić, istakavši da upravo njihovo prisustvo govori da je Likovne salon upravo manifestacija koja je potrebna Vlasotincu.
Manifestacija Likovni stvaraoci Vlasotinca ušla je u četvrtu deceniju postojanja. njeno trajanje govori da Vlasotince ima veoma talentovne umetnike. Na zidovima naše Galerije se nalaze radovi kako umetnika koji su osnivali Likovni salon tako i radovi mnogobrojnih mladih, talentovanih i školovanih umetnika.
Posebno je zadovljstvo to što svake godine na ovu manifestaciju sve je veći broj mladih stvaraoca – rekao je između ostalog Slađan Tasić.

Kustos zavičajnog muzeja Danica Valčić, otvarajući Likovni salon istakla je:
„Izloženi radovi su deo složenog mozaika veština, znanja i umeća. Oni koji su dugo u javnom kultrno umetničkom životu naše opštine, kao i onih koji tek pristužu, a njih je sve više. Na njihovim radovima vidljivi su profesionalizam, ozbioljnost kojom prilaze radu i majstorstvo koje su sticali tokom godine rada i školovanja. Slikali su pejzaže, portrete, mrtve prirode, studije aktova, apstrakcije“.

 

Objavljeno: 18.10.2014 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca