Lokalni akcioni plan za mlade 2015-2020.

Lokalni akcioni plan za mlade 2015-2020. koji su odbornici Skupštine opštine Vlasotince usvojili pre dva dana, predstavljen je danas širem krugu predstavnika institucija i organizacija. Ovaj strateški document govori o uključivanju mladih u život društvene zajednice na razne načine. Mladima se smatraju osobe od 15 do 30 godina starosti, a oni u vlasotinačkoj opštini čine četvrttinu populacije.
– Pripremajući lokalni akcioni plan za mlade, za narednih šest godina, imali smo jasan cilj da ukažemo na njihove potrebe i da prikažemo resurse koje lokalna zajednica ima, a koji se mogu koristiti za unapređenje njihovog položaja- rekao je ovom prilikom koordinator Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Marinko Đorđević. On je dodao da su mladi učestvovali u svim fazama pripreme LAP-a, od postavljanja cilja, preko prikupljanja podataka do definisanja aktivnosti.

Predsednik opštine Zoran Todorović kritikovao je na početku skupa izostanak većeg broja predstavnika ustanova, preduzeća i udruženja koji je trebalo da se upoznaju sa osnovama dokumenta i da se uključe u primenu LAP-a u skaldu sa svojim potrebama i mogućnostima.
– Aktivizam mladih je deo svakodnevnog rada opštine i mi se trudimo da uz pomoć Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i Kancelarije za mlade uključimo što više mladih ljudi u razne oblike delovanja u društvu. Lično verujem u njihovu snagu i energiju, a kada sve to potkrepe stalnim učenjem i saznavanjem onda i oni i zajednica imaju koristi od njihovog angažovanja – rekao je Todorović.
Koordinatorka projekta Uključivanje mladih u reviziju i doradu LAP-a i kroz podizanje ekološke svesti, Marija Stanković naglasila je se radilo u dvema oblastima.

– Jedna je stvaranje uslova za učešće mladih u procese donošenja odluka što smo postigli učešćem u reviziji i doradi LAP-a, a druga je korpus aktivnosti usmeren na održivi razvoj zajednice, posebno čovekov odnos prema prirodi – rekla je Stankovićeva.

Sredstva za aktivnosti predviđene LAP-om uglavnom se obezbeđuju od donatora.

 

Objavljeno: 29.09.2014 | Autor: InfoDesk


Galerija slika


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca