Monodrama „Tugo boške“ izvedena u Vlasotincu

U sali Kulturnog centra 4. aprila vlasotinačkoj publici je prikazana predstava “Tugo boške” Ljubiše Dinčića, novinara, publiciste, književnika i autora ove monodrame.

– Monodrama „Tugo boške“ ili „Šta se to tebe eventualno smatra“ je komedija mentaliteta tj. životna ispovest Dostane, jedne seljanke iz sela Nepotinca, koja preko noći postaje predsednik mesne zajednice a zatim još brže ulazi u Skupštinu. Premijera je izvedena u leskovačkom Narodnom pozorištu početkom marta meseca i od tada obilazi jug Srbije. Već smo zakazali gostovanje u Beogradu i Novom Sadu – rekao je Ljubiša Dinčić, autor monodrame.

Na koji način Dostana uspeva da od seljanke dođe do poslanika u republičkoj Skupštini dočarala nam je mlada leskovačka glumica Milica Nikolić, polaznica škole glume Lekart, koju vodi poznati srpski glumac Branislav Lečić.

– Tekst je fenomenalan, mislim da je upravo ova predstava ono što je potrebno srpskom narodu. Pored svakodnevnih obaveza i problema sa kojima se susrećemo jedna ovakva predstava je izduvni ventil – rekla je mlada glumica Milica Nikolić.

Inače, monodrama “Tugo boške” je pisana na dijalektu i predstavlja prvu monodramu ovog leskovačkog autora.

 

Objavljeno: 06.04.2016 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca