Nastavak 16. Sednice Skupštine opštine Vlasotince

Nastavak 16. Sednice Skupštine opštine Vlasotince počeo je minutom ćutanja u čast svih žrtava NATO agresije. Sednicu je okarakterisalo često reklamiranje povrede Poslovnika o radu Skupštine od strane opozicionih odbornika. Česta reklamiranja Poslovnika izazvala su žučnu raspravu pozicije i opozicije u vlasotinačkoj skupštini.


Minut ćutanja u čast žrtava NATO agresije

Nakon predloga presednika opštine Miroslava Ljubenovića da se dnevni red dopuni i izmeni a jedina tačka sa početka sednice povuče sa dnevnog reda, odbornici opzicije zapitali su zašto nije odrzan sastanak sa šefovima odborničkih grupa, zašto materijal za sednicu nije dostavljen na vreme, zašto se ponovo krše zakon, statut opštine i poslovnik o radu. Odgovarajuci na prozivke, predsednik Miroslav Ljubenović istako je da vladajuća većina radi u skladu sa zakonom, statutom i poslovnikom o radu, a opozicija ima prava da kritikuje njihov rad.Predstavnici vlasti i opozicije sporili su se oko toga da li Upravni sud može da vrati razrešene članove opštinskog veća u sadašnji saziv ili ne, da li je mišljenje ministarstva obavezujuće ili nije. Tokom diskusije čula su se i mišljenja da opštinska vlast ne radi ništa, na šta su predstavnici pozicije podsetili da građevinska sezona još nije krenula i da su oni na vlasti nešto više od tri meseca…Nakon dvočasovne žučne rasprave Skupština je većinom glasova usvojila je predloženu izmenu i dopunu dnevnog reda, tako da je na dnevni red sednice prva tacka bila Predlog rešenja o potvrđivanju rešenja o razrešenju predsednika opštine Vlasotinca i članova Opštinskog veća od 29. 11. 2014. godine.

Predstavnici opozicije pitali su da li je neophodno donošenje novog rešenja kojim rešenje od 29.11. 2014. godine ostaje na snazi. Odgovor je bio da se time ispravljaju formalno pravni propusti jer u rešenju nema obrazloženja i pouke o pravnom leku. Većinom glasova „za“ usvojeno je rešenje o potvrđivanju rešenja o razrešenju predsednika opštine Vlasotince i članova Opštinskog veća od 29.11.2015. godine.

U daljem radu Skupština je razmatrala i usvojila Odluku o utvrđivanju doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, odluku o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine za 2014 godinu i odluku o usvajanju operativnog plana odbrane od poplava za vode drugog reda na teritoriji vlasotinačke opštine za 2015. godinu.


 

Objavljeno: 25.03.2015 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca