Nastavljena saradnja Kulturnog centra i osnovnih škola sa područja vlasotinačke opštine

Saradnja Kulturnog centra Vlasotince i osnovnih škola sa područja vlasotinačke opštine nastavljena je i tokom oktobra meseca. Zainteresovani osnovci su u prilici da se posetom Zavičajnom muzeju najpre upoznaju sa stalnim postavkama, a potom i sa izložbom Vlasotinački vremeplov koja je ovih dana postavljena u galeriji Zavičajnog muzeja. Učenici Osnovne škole „Braća Mileniković“ u Šišavi bili su u prilici da pogledaju fotografije starih vlasotinačkih porodica a istovremeno su se upoznali i sa načinom života i odevanja u periodu od 1900. do 1941. godine.


O istorijatu muzeja, nastanku Vlasotinca i eksponatima koji se nalaze u Zavičajnom muzeju učenicima je govorila Danica Valčić, kustos muzeja.Učenici su pokazali veliko interesovanje za Staru srpsku sobu i predmete koji su nekada koristili naši preci.Potom su učenici posetili i galeriju Kulturnog centra na Nešićevom keju gde je 15. oktobra otvoren 32. Likovni salon – Likovni stvaraoci Vlasotinca. Bili su u prilici da pogledaju radove dvadeset umetika koji su ove godine izložili svoje radove.Govoreći o saradnji sa školama direktorka Kulturnog centra Maja Marković je između ostalog rekla:

„Prezadovoljna sam što je Kulturni centar uspeo da ostvari veoma dobru saradnju sa skolama sa celog područja naše opštine, a neki od učenika biće u prilici da možda i prvi put posete naš Muzej. U prilici su da pored redovnih postavki u Muzeju vide i izložbu fotografija Vlasotinački vremeplov a i da se upoznaju sa radovima umetnika koji su svoja dela izložili na 32. Likovnom salonu. U narednom periodu očekujemo posete učenika iz Prisjana, Kruševice, Donje Lopušnje, Gložana. Posete učenika ustanovama kulture veoma su značajne jer se učenici upoznaju sa kulturnom baštinom i tradicijom našeg mesta, kao i prošlošću svog zavičaja.“


 

Objavljeno: 23.10.2015 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca