Nova oprema za Dom zdravlja u Vlasotincu

Direktor Doma zdravlja, dr Dragan Spasić uručio je ključeve novog reanimobila načelniku Službe hitne medicinske pomoći, dr Miodragu Tasiću. Ovo vozilo sa kompletnom opremom, čija je vrednost 6,5 miliona dinara, obezbedilo je Ministarstvo zdravlja.

– Poslednji reanomobil za ovu službu nabavljen je 2008. godine. Opremu za njega smo naknadno nabavljali i ugrađivali, a u ovom novom vozilu imamo sve što treba ekipi na terenu. Namera nam je da napravimo dogovor sa lokalnom samoupravom za nabavku još jednog vozila ove vrste i da kompletiramo službu – rekao je direktor Doma zdravlja, dr Dragan Spasić.

– Ovo je dobar primer saradnje Doma zdravlja i Ministarstva zdravlja, a lokalna samouprava će učestvovati u obnovi voznog parka ove ustanove kako bi građani imali što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu – naglasio je predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

Dom zdravlja je, iz sopstvenih sredstava, nabavio automobil Lada niva, za potrebe opštine Crna Trava koju uslugama, takođe, pokriva Dom zdravlja u Vlasotincu. Ovih dana, u Službu hitne pomoći stigao je i novi EKG aparat, a u planu je obnova i drugih uređaja.

 

Objavljeno: 28.10.2014 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca