Obeležen 10. oktobar, dan opštine Vlasotince

U prisustvu predstavnika Vlade Srbije, u Vlasotincu je danas svečanom sednicom i dodelom oktobarskih priznanja, obeležen dan opštine. Rezultati rada između dva oktobra sažeti su i predstavljeni u petnaestominutnom dokumentarnom filmu.

– Opština Vlasotince spada u red manjih i nerazvijenih opština, ali nas upravo te činjenice obavezuju da svakodnevno radimo na poboljšanju uslova života i rada u našem mestu. Nekada je vrlo teško promeniti navike, ali i to moramo da činimo kako bi nam skupa bilo bolje – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

Svečanoj sednici, između ostalih, prisustvovali su državni sekretar Ministarstva privrede, Dragan Stefanović, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Stana Božović i i šef kabineta podpredsednika vlade Republike Srbije Marija Blećić.

– Apelujem na vas da nastavite u započetom duhu – da prepozante svoje slabosti, menjate sebe, da unapređujete institucije i sredinu u kojoj živite i koju vodite jer to od vas očekuju građani Vlasotinca – istakao je državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović.

Diplome „10. Oktobar“ dobili su Snežana Filipović, direktor PU „Milka Dimanić“ i profesor tehničke škole Draganu Coniću. Pohvala je pripala Marku Stanojeviću, osnivaču , umetničkom direktoru i koreografu KUD Bratstvo. Pohvale sa novčanom nagradom od po 20.000 dinara pripale su gimnazijalki Jovani Ignjatović, svetskoj juniorskoj prvakinji u kik boksu, Milici Miljković učenici Tehničke škole za rezultate postignute na takmičenju geodetskih i građevinskih škola u Čačku i Milanu Kociću, gimnazijalcu, za postignute rezultate na smotri istraživačkih radova u Kragujevcu. Zahvalnice su dodeljene Fondaciji Ana i Vlade Divac i profesorki u penziji Olgi.

Svečana sednica završena je nastupom KUD „Crnilović“.
Ove godine obeleženo je 70 godina od oslobođenja Vlasotinca i okoline u II Svetskom ratu kada je poginulo 300 žitelja ovog kraja.

 

Objavljeno: 10.10.2014 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca