Obeležena slava udruženja Vlasotinčana u Beogradu


Neprekinuta nit slave

Udruženje Vlasotinčana u Beogradu „Vlada Ilić“, obeležilo je svoju i krsnu slavu Vlasotinca, 22. maja 2015. god, sečenjem slavskog kolača u Vaznesenjskoj crkvi.

Svečanom činu prisustvovali su Vlasotinčani članovi Udruženja, a domaćin ovogodišnje slave bio je novoizabrani predsednik, Petar Đelić, koji je budućem domaćinu slave za 2016. god, Slobodanu Ćukaloviću, predao deo slavskog kolača.


„Veoma je važno da se ova svetla tradicija nas Vlasotinčana koji živimo u Beogradu ne prekine, jer ona je duhovna veza sa našim rodnim krajem i trenutak kada smo, više nego drugim danima, ponosniji što smo Vlasotinčani. U poplavi svakojakih ružnih stvari koje nam se svakodnevno dešavaju, a kojih nismo lišeni ni sa tv ekrana, prikazivanjem krajne primitivnih programa u vidu rijaliti formata koji prikazuju nešto najgroznije u ljudskoj prirodi, preka je potreba povratka duhovnim vrednostima i razlikovanjem dobrog od zla. Ovim tradicionalnim činom ojačavamo sebe kao ljude i kao one kojima je Beograd kuća, ali Vlasotince dom“, reči su Petra Đelića.


 

Objavljeno: 23.05.2015 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca