Pesnički čas 2014

Prijemom pesnika kod predsednika opštine Zorana Todorovića, zvanično je počeo Pesnički čas. Ove godine gosti su kraljevački pesnici Dejan Aleksić, Gordana Timotijević i Miloje Radović.
– Često posećujem pesničke i književne večeri koje se organizuju u našem gradu i veoma me raduje kad vidim da među omladinom ima onih koji se bavi pisanjem i koji poštuju pesničku reč. To je danas retkost u eri modernih komunikacija- rekao je predsednik Todorović.

Pesnik Dejan Alkesić rekao je da se danas, na žalost, ne čita mnogo, ali da i političari ponekad citiraju pesnike, pogotovo u teškim situacijama, što govori o tome da pesnička reč ipak živi.
Pesnici su se danas družili sa učenicima OŠ „8.oktobar“ , a za sutra je predviđeno druženje sa decom u osnovnim školama „Siniša Janjić“ i „Braća Milenković“.
Večeras u 19.00 h u Galeriji Kulturnog Centrao, držano je književno veče na kome su govorili gosti iz Kraljeva.

Manifestacija Pesnički čas – učiteljstvu u čast, počela je kao šestomesečni pomen prerano preminuloj nastavnici srpskog jezika i književnosti Danici Gorunović Tasić, a prerasla je u tradicionalno druženje dece i pesnika koje se organizuje se 22. put.

 

Objavljeno: 13.11.2014 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca