Petar Đelić izabran za predsednika udruženja Vlasotinčana u Beogradu

ODRŽANA X REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE UDRUŽENJA VLASOTINČANA U BEOGRADU „VLADA ILIĆ“

NASTAVAK USPEŠNOG RADA

Redovna, X sednica Skupštine Udruženja Vlasotinčana u Beogradu „Vlada Ilić“, održana je 05.05.2015. godine u sali hotela „Slavija“, na kojoj je usvojen izveštaj o radu između dve skupštine kao i finansijski izveštaj za ovaj period. Dosadašnjem Predsedništvu, po usvajanju izveštaja, prestao je mandat i izabrano je novo rukovodstvo Udruženja.
Umesto dosadašnjeg predsednika Slobodana Ćukalovića kome je prestao mandat i koji je proglašen počasnim predsednikom, na tu funkciju izabran je dosadašnji blagajnik i član Predsedništva Petar Đelić, diplomirani istoričar umetnosti, dok je na mesto potpredsednika izabran Zoran Miljković, diplomirani mašinski inženjer. Tri nova člana predsedništva iz redova mlađeg članstva su dr Nemanja Bidžić, dipl. maš. ing. Bojan Sokolović kao i dipl. ecc. Jasmina Marković, čime je ostvarena ideja uvođenja mlađih članova u rad Udruženja. Novo Predsedništvo je iznelo plan i program za naredni period i on će biti usklađen sa finansijskim mogućnostima, ali po obimu neće zaostajati za prethodnim aktivnostima


Takođe, usvojen je termin održavanja proširenog sastanka članova predsedništva svakog prvog ponedeljka u mesecu sa ciljem boljeg upoznavanja članstva sa aktivnostima najstarijeg zavičajnog udruženja u Srbiji, osnovanog 1928. godine.
Doneta je i odluka da se slava Udruženja i Vlasotinčana tradicionalno obeleži 22. maja 2015. god. u hotelu „Slavija“ svečanom večerom, dok će se sečenje slavskog kolača obaviti istog dana pre podne u Vaznesenjskoj crkvi u Beogradu.


 

Objavljeno: 06.05.2015 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca