Potpisan sporazum o prekograničnoj saradnji

Direktorka Kulturnog centra Vlasotince Maja Marković je u petak 20. novembra potpisala sporazum o partnerstvu sa Fondacijom „Boris Angelushev“ iz Sofije. Ovim sporazumom o prekograničnoj saradnji trebalo bi da se realizuju projekti u okviru IPA CBC programa Bugarska – Srbija.

Pored predstavnika iz Bugarske, potpisivanju sporazuma prisustvovali su predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović, Slavoljub Mitov, zamenik predsednika opštine kao i drugi predstavnici lokalne samouprave i predstavnici OŠ „8. oktobar“.


Govoreći o potpisanom sporazumu direktorka Maja Marković je tom prilikom između ostalog istakla:

„Ovo je prvi put da Kulturni centar Vlasotince učestvuje u jednom ovakvom programu. Predmet projekta je rekonstrukcija i dogradnja sale Kulturnog centra i prilagođavanje novim sadržajima kakvi su svojstveni za ovakvu vrstu objekata. Realizacija ovog projekta omogućiće da i naš Kulturni centar bude nalik na moderne kulturne centre i city holove širom Evrope. Omogućiće nam, pre svega, ostvarivanje novih sadržaja za kulturno scenske aktivnosti, kao i višenamenske konferencijske prostore za obrazovno edukativne aktivnosti sa pripadajućim kancelarijskim prostorom“.Inače, istog dana sporazum o partnerstvu potpisale su i osnovne škole „8. oktobar“ iz Vlasotinca  i „Petko Račev Slavejkov“ iz Pernika.


 

Objavljeno: 23.11.2015 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca