Đaci iz Gornjeg Prisjana posetili Vlasotince

Danas su učenici Osnovne škole „Božidar Miljković“ iz Gornjeg Prisjana posetili Vlasotince. Tokom svog boravka u opštinskom centru oni su posetili Zavičajni muzej. Učenike i nastavnike ove škole dočekala je direktorka Kulturnog centra Maja Marković. Kustos muzeja Danica Valčić je đake upoznala sa arheološkom, istorijskom i etnografskom zbirkom, kao i sa Starom srpskom grafikom, koja je legat profesora Miodraga Nagornog.


Osnovci iz Gornjeg Prisjana imali su priliku da vide i izložbu fotografija pod nazivom “Vlasotinački vremeplov”. Bila je to prilika da se ovi mališani upoznaju sa istorijom i tradicijom našeg kraja, ali i sa bogatim kulturnim nasleđem  koje se brižljivo čuva u Zavičajnom muzeju.Nakon posete Narodnoj biblioteci “Desanka Maksimović” đake  je u Galeriji Kulturnog centra još jednom sačekala direktorka Maja Marković.Pored dobrodošlice u Vlasotince i poziva da ponovo posete Kulturni centar, Galeriju i Zavičajni muzej, ona je tom prilikom mališane ugostila slatkišima i sokićima, što ih je dodatno obradovalo.Direktorka Maja Marković izrazila je danas svoje veliko zadovoljstvo što je tokom poslednjih meseci uspela da animira i škole sa terena za bolju i uspešniju saradnju sa Kulturnim centrom.

– Skoro sa svim školama na terenu u poslednje vreme intenzivirana je saradnja. Upravo rezultat te saradnje su posete vlasotinačkih osnovaca ustanovama kulture u Vlasotincu, njihovo bolje upoznavanje sa umetničkim radom stvaralaca iz našeg kraja, ali i sa bogatim kulturnim i graditeljskim nasleđem – istakla je direktorka Maja Marković.Nakon razgledanja slika sa 32. Likovnog salona – likovni stvaraoci Vlasotinca, mališani su svoj boravak u Vlasotincu nastavili  obilaskom Sportsko-rekreativnog centra “Vlasina”. Tamo su ih domaćini proveli kroz prostorije ove sportske ustanove.Nakon razgledanja slika sa 32. Likovnog salona – likovni stvaraoci Vlasotinca, mališani su svoj boravak u Vlasotincu nastavili  obilaskom Sportsko-rekreativnog centra “Vlasina”. Tamo su ih domaćini proveli kroz prostorije ove sportske ustanove.Posetili su teretanu i svlačionice ali je najveći utisak na njih ostavio sam teren sportske hale gde su igrali fudbal, odbojku i košarku. Želeli su i da doslovce prenesemo njihove reči: „Oduševljeni smo“ !!!Na kraju su svratili do tobogana i ljuljaški a onda se sa svojim nastavnicama vratili svojim kućama.


 

Objavljeno: 28.10.2015 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca